DUGA KONFERENCIJA VLADANA MILOJEVIĆA: Trener Zvezde otkrio da li se čuo sa Stankovićem, da li će braniti Glazer i kako zaustaviti Inter

20:10 | 30-09-2024

Fudbal 0

Trener Zvezde izneo utiske pred meč sa Interom.

Vladan Milojević

Debi u novom formatu Lige šampiona nije bio bodovno plodonosan za Zvezdu. Međutim, veruju svi u crveno-belom taboru da bi na prvom gostovanju Interu to moglo da se promeni.

I ne prete italijanskom šampiona. Svesni snage sutrašnjeg rivala koji je izuzetno moćan tim.

- Pričati o Interu, koji je pretendent na Skudeto i da su im visoki ciljevi u Ligi šampiona... U pravu ste zbog ciljeva koje imaju, imaju kvalitetne igrače na svim pozicijama, koji imaju iskustvo, reprezentativci su svojih zemalja. Kada dođete i kada imate toliko vreme, onda možete vrlo lako da u zavisnosti od igrača implementirate sve te karakteristike - istakao je Vladan Milojević.

Pročitajte još:

Pročitajte još:

Pročitajte još:

Pročitajte još:

Pročitajte još:

Pročitajte još:

Na pitanje o statusu Omrija Glazera i da li će braniti sutra:

- Glazer je okej, videćemo što se tiče sutrašnje utakmice, odrađena je rezonanca, nema povrede, odlučićemo sutra pred utakmicu.

Otkrio je Milojević i zašto Zvezda nije trenirala na "Đuzepe Meaci".

- Zato što je kada je zgusnut raspored, da bismo mogli da dobijemo još jedan trening u Beogradu. Odlučili smo se, ali dobro, dosta puta smo o tome razmišljali. Kada imate više vremena, jer smo igrali u petak, da bismo dobili na pripremi utakmice. Videćete što se tiče pripreme sutra.

Vladan Milojević Alo/ Marko Metlaš
 

Upitan je bio trener crveno-belih i za najavu da će trener Simone Inzagi ostaviti na klupi dvojicu najboljih napadača Lautara Martineza i Markusa Tirama.

- Znate kako, šta to znači? Nije ekipa samo deset igrača, igraju i ostali, pričamo o Arnautović, Taremiju, Lautaru... Da vam neko kaže da birate, ne znate koga biste stavili. Mislim što se toga kaže, potcenjivanja nema u fudbalu, imaju samo planovi protivničkog trenera. Kada igrate utakmicu, imate protivnika preko puta, tražite mane, vrline, prostore i segmente igre gde želite da dominirate, da sakrijete svoje mane, pričati o potcenjivanju.

Govorio je Milojević i o statusu Vanje Drkušića koji nema toliko minuta od dolaska na Marakanu.

- Mislim da, hajde kad pričamo o fudbalu, da ne možete jednog igrača koji je nespreman da stavite da igra, performanse se tu umanjuju, a verovatnoća je i da će igrač da se povredi. Tu je medikal, tu su fitnes treneri, gledamo kada je optimalan koliko igrač može da odigra. Paušalno gledati, da neko trenira dva treninga posle povrede, to ne pije vodu. Ušli bismo u dublju analizu, Vanja je odigrao utakmicu, on je važan kao što su svi bitni. Imamo planove, nešto smo trenirali, sutra ćemo u par sati pred početak da se opredelimo za tim za koji smatramo da će sutra moći da nam donese benefit.

Poručio je Milojević da očekuje jednu hrabru Zvezdu sutra uveče u Milanu.

- Kada igrate protiv ovako velikih ekipa, morate da budete konstantni 90 minuta, da budete na visokom nivou discipline, da budete koncentrisani na ono što radite. Sama utakmica će biti takva. Ali što manje praznih hodova u igri... To su ekipe koje imaju svoj stil igre, mi moramo da izađemo hrabro, da napadnemo u zonama gde možemo, da se branimo kada treba da se branimo. Moramo da budemo konstantni na ovakvim utakmicama, ne smeju da se dešavaju padovi, da kreneš loše, pa onda dobro. Na to treba da obratimo pažnju.

Podvlači rođeni Aranđelovčanin da mu je velika čast što je imao prilike da vojeva bitke sa velikim italijanskim trenerima tokom karijere.

- Lepo je pitanje, postavili ste mi lepo pitanje, ja cenim italijanske trenere. Bio sam gost i pratio sam gospodina Piolija kada sam bio u Bolonji, a imao sam čast pri prvom učešću našem u Ligi šampiona, da preko puta mene bude veliki Karlo Anćeloti. Složićete se da je Don Karlo najveći, ako ne jedan od najvećih.

Vladan Milojević Foto: ATA Images
 

Velika spona između Zvezde i Intera je Dejan Stanković koji je legenda oba kluba.

- Nisam se čuo sa Dekijem, sigurno, mislim da smo svi negde zavolili Inter, puno navijača je tada imalo kada je Dejan igrao fenomenalno, fudbal života i znamo šta je osvojio, a uzeo je sve što se tiče Intera. Drago nam je zvezdašima što smo imali našeg predstavnika tu. Nisam se čuo za ovu utakmicu.
- Mislim da sam razumeo. Znate kako, fudbal bez fizike ne možete da igrate, mislim da Inter ima jako, jako dobar sistem, način igre, stil igre, oni od toga ne odstupaju, godinama dobro igraju. Kada vi to imate, igrači lakše igraju, sa pozicioniranjem možete tu energiju jednostavno da rasporedite na najbolji mogući način. Imate starije igrače, hajde da kažem koji su iskusniji, koji mogu da reše utakmicu, a meč traje 90 minuta i moramo da obratimo pažnju na to.

Istakao je Milojević i da ceni kolegu sa suprotne strane Simonea Inzagija.

Znate kako, Simone je takav, ja volim da pratim taj njegov trenerski put. Inter je stvarno napravio jedan dobar sistem, koji ide ka pozitivnom fudbalu. Kada napravite sistem i možete da ga držite dosta dugo, da imate mogućnosti, sa dopunskom selekcijom, gde dovodite igrače, to izgleda kao Inter. Neki put iskren da budem nije samo Inter, nego svi veliki klubovi, oni imaju sistem, a ako pričam o sistemu, pričam i o timu, terenu, o fudbalskim temama. Onda je mnogo lakše. Videćete šta znači postavljanje sistema. Kako oni to rade... To je nešto što je jako dobro, nastavili su da nadograđuju to. Ispalo je jako pozitivno, ali svakako, znate kako, u fudbalu nemate vremena, treneri žive od rezultata, morate da postavite neki sistem, ali ako nema rezultata, ne može da prođe i ide se jovo nanovo.

Nema dileme da je Hakan Čalhanoglu pokretač veznog reda Intera i za njega crveno-beli imaju plan.

- Sigurno bi moglo kada bi igrao Čalhanoglu, a ako ne igra. Jeste li sigurni da će igrati Čalhanoglu? Pa jako je bitan igrač, u pravu ste, mi imamo naš plan koji ćemo probati da sprovedemo sutra, ali on je ključni igrač, to je on u timu Intera u sredini terena.

Upitan je bio trener Zvezde i o eventualnoj šansi za talentovanog Andriju Maksimovića.

- Šta znači rizikovati, ako neki igrač trenira i igra, šta znači rizikovati? Odigrao je dosta dobru utakmicu, to je jedno dete koje je zaslužilo šansu, kao i Prucev, kojeg nije bilo tu sa nama. Oni znaju kako mi funkcionišemo, kako ja funkcionišem, na njima je da ćute i da rade, a mi ih pratimo, neki put možda ta odluka kasni zbog drugih stvari, ali na kraju dobiješ ono što zaslužiš.

Za više sportskih informacija, zapratite našu Fejsbuk stranicu.

 

 

Komentari(0)

Loading