ŠIKANIRANJE SRBA U MILANU Budim se u 6 ujutru u hotelskoj sobi, a ispred mog kreveta dva policajca...

10:29 | 01-10-2024

Fudbal 0

Bez izvinjenja i objašnjenja.

policija

Piše: Izveštač iz Milana, Miloš Milenović

Sa velikim nestrpljenjem čekao sam meč Intera i Zvezde na legendarnom "San Siru", veče pre utakmice po prvi put ušao među zidine čuvenog zdanja, ostao bez teksta i pun utisak legao da spavam. 

Nakon šest sati sna otvaram oči i imam šta da vidim... Dva policajca ušla su u sobu u kojoj smo smešteni kolega i ja. Uniformisana lica stoje iznad mog kreveta, nešto mumlaju na italijanskom i pokazuju nam njihove legitimacije.

Na prvu sam mislio da sanjam, međutim, brzo je postalo jasno da to nije slučaj. U donjem vešu obojica ustajemo iz krevete i pokušavamo da se sporazumemo s njima, pošto engleski gotovo da ni ne znaju. Logično, posegli smo za pasošima i akreditacijama za utakmicu. Nakon kraće kontrole naših isprava upitali su nas da li je još novinara u istom hotelu i koliko nas je došlo.

policija EPA
 

Nakon što nisu dobili željene odgovore, napustili su sobu bez izvinjenja ili bilo kakvog vida pokazivanja greške. Ispalo je da je sasvim normalno upasti nekome u sobu pre svitanja i to tako što na recepciji uzmete ključ i sami otključate sobu.

Nakon blagog šoka sišli smo na recepciju da pitamo u čemu je problem, ko im je dao ključeve i zašto je prvo što vidimo kada otvorimo oči - dvojica policajaca u našoj sobi. Međutim, odgovara nije bilo.

- Ne znamo ništa od tome - bio je odgovor koji smo dobili od zaposlenih u hotelu.

Mogu pretpostaviti da je reč o dolasku navijača u Milano gde im je zabranjen ulazak na stadion, ali to svakako nije opravdanje da se nekome upada u sobu. Čak i da su naišli na navijače, šta su mogli da urade? Nikome nije zabranjen ulazak u državu... 

policija EPA
 

Kad je sve prošlo sad mi je i smešno. Setim se one scene iz kultnog filma "Munje" kada se Nebojša Glogovac budi i vidi majku kako pušta policajce u kuću sa rečima:

- Ustaj, sine, oči majkine, došla milicija da te vodi.

Nas na sreću nisu odveli, ali svakako da nije baš bilo prijatno...

Za više sportskih informacija, zapratite našu Fejsbuk stranicu.

 

 

Komentari(0)

Loading