NEVIĐENA LUDNICA U LIGI ŠAMPIONA Dva promašena penala, dva autogola i na kraju pobeda Fejenorda! Atalanta ubedljivo savladala Šahtjor

21:01 | 02-10-2024

Fudbal 0

Fantastičan fudbal u Ligi šampiona

liga šampiona

Fudbaleri Fejenorda savladali su kao gosti Đironu rezultatom 3:2, dok je Atalanta deklasirala Šahtjor u Hamburgu 3:0 u mečevima drugog kola Lige šampiona.

Atalanta sad ima četiri boda, Fejenord tri, Šahtjor bod, dok je Đirona bez boda.

Đirona nije uspela da osvoji prvi bod u debitantskom meču u Ligi šampiona na domaćem terenu. David Lopez je doveo Đironu u vođstvo u 19. minutu, ali su gosti brzo preokrenuli. Jangel Herera je dao autogol u 23. minutu, a Antoni Milambo je u 33. minutu doneo vođstvo Fejenordu.

U 36. minutu Fejenord je mogao do 3:1, ali je udarac Ajasea Uede sa penala odbranio golman Đirone Paulo Gazaniga. U 67. minutu i domaćin je imao penal, ali je Bojan Miovski loše šutirao, pa mu je golman Timan Velenrojter odbranio.

Đirona je izjednačila u režiji Holanđana, Arno Danžuma je bio asistent, a Doni van de Bek strelac. Fejenord je ipak stigao do pobede, Ladislav Krejči je nespretno dao autogol u 79. minutu.

Atalanta je u Hamburgu deklasirala Šahtjor. Štoper gostiju Berat Đimsiti najbolje se snašao posle centaršuta Ademole Lukmana i uspeo je da pošalje loptu u mrežu sa peterca.

Atalanta je mogla da duplira prednost u 36. minutu, ali je Lukman pogodio stativu. Nigerijac je ipak u 44. minutu povećao na 2:0 posle asistencije Seada Kolašinca. Defanzivac Raul Belanova je golom u 48. minutu rešio pitanje pobednika, a asistent je bio Davide Zapakosta. Srpski reprezentativac Lazar Samardžić odigrao je ceo meč za Atalantu.

U preostalim mečevima dana od 21 čas igraju: Lil - Real, Aston Vila - Bajern, Lajpcig - Juventus, Benfika - Atletiko, Liverpul - Bolonja, Dinamo Zagreb - Monako, Šturm - Klub Briž.

Za više sportskih informacija, zapratite našu Fejsbuk stranicu.

Tagovi:

Komentari(0)

Loading