RADE BOGDANOVIĆ PONOVO DIGAO PRAŠINU: Partizan skupljao igrače u izbegličkom centru, Vlahović posle crnaca najbolji

14:14 | 05-10-2024

Fudbal 0

Fudbalski analitičar se ponovo oglasio.

rts

Kada govori, čini to Rade Bogdanović bez dlake na jeziku. Tako je bilo i ovog jutra na Prvoj kada je u jutarnjem programu prošao kroz razne fudbalske teme.

Za početak, o Dušanu Vlahoviću i sve boljoj formi srpskog napadača.

- Kako rešeta i kako postiže golove, rekao bih da Vlahović nema nikakvih problema. Iskren da budem, znam da mu se devojka preziva Bogdanov i to se vidi da je dobar izbor, ali Vlahović je izuzetno talentovan i jako dobar fudbaler i igra u timu koji nije preterano ofanzivan, ali je postigao par evrogolova. On je biser budućnosti i ako isključimo tamnopute igrače, kako ih mi zovemo, crnce, on je jedan od najtalentovanijih centarfora, da je belac, u Evropi.. Fortunitet naših igrača u Italiji je prisutan, ali on je pravi biser.

Osvrnuo se Rade Bogdanović i na Crvenu zvezdu.

- Ja dosta pratim medije, utakmice, komentarišem sve i žao mi je što ne komentarišem FK Crvena zvezda jer sam im se zamerio pa su me sklonili. Kada ste me poslednji put videli da komentarišem Zvezdu? Kada sam rekao da kritikujem Kulibalija oni su me sklonili umesto da me imaju kao besplatnog konsultanta. Kada Zvezda igra ima jako puno mesa za analizu. Ja to ne komentarišem, nema ni veze. Taj poraz od Intera od 4:0, nije bila propast Zvezde. Zvezda nije na tom nivou, tamo je odigrala poprilično loše. Bez obzira na to što je Inter i što je Zvezda tamo otišla po iskustvo, a vi tamo možete da imate iskustvo više. Napravila je Zvezda nekoliko kardinalnih, personalnih grešaka i to ju je koštalo visokog rezultata.

Na pitanje šta bi mogao novi trener Savo Milošević da promeni po dolasku u Partizan, Bogdanović je opleo:

- Pa sa ovim igračima što on ima, sa igračima koje su skupljali u izbegličkom centru i plaćali ih milione. To ljudi treba da znaju. Nema potrebe da mi sad tu uvijamo u foliju nešto, znamo da su fubdaleri u Partizanu plaćeni milionskim sumama i da imaju 50,60,100.000 evra na mesečnom nivou. Njih treba oterati, isplatiti i napraviti dobar tim. Savo nije Ferguson iako je dobar trener, a bio je na skoro svakoj funkciji osim predsednika Saveza i nema on čarobni štapić da odjednom prestignu Zvezdu. Njega su izbacili kada i Bjekovića, a sada se vratio... Treneri su ozbiljno plaćeni, a trener Partizana Stanojević je imao 55.000 evra, a hirurzi rade za 1.500 otprilike i on radi za 35 hirurga. Kada imate rezultate onda se ne poredi. Milojević u Zvezdi ima rezultate. To na Zapadu drugačije funkcioniše. To vam je kao da vam dete ne radi, a mnogo troši. Pa, sine, smanji. Na Zapadu imate vlasnike klubova koji daju svoj novac, TV prava su mnogo uključena i to ovde nije tako. Meni je najsmešnije kad krenu da kukaju koliko im država daje. Mene bi bilo sramota. Dok Partizan plaća 4 trenera, Duljaja, Nađa, Stanojevića verovatno i sada Sava. Prodali kapitena za 1,5 miliona i dobili 750.000. Kako mislite dalje? Ne znam tu šemu. Kako da ostanete? - rekao je, između ostalog, Bogdanović.

Za više sportskih informacija, zapratite našu Fejsbuk stranicu.

 

Komentari(0)

Loading