PREMIJER LIGA VIŠE NEĆE BITI ISTA Mančester siti dobio važan proces i promenio pravila

20:55 | 07-10-2024

Fudbal 0

"Građani" dobili jednu od dve važne bitke.

FK Mančester siti

Vodi Mančester siti vrlo važan proces protiv Premijer lige za 115 optužbi povodom kršenja finansijskog fer-pleja, međutim dok presuda ne stigne, dobili su "građani" jedan, možda i podjednako važan, slučaj.

Naime, Premijer liga je uvela (da malo to sad uprostimo) pravilo o "transakcijama sa povezanim stranama". To znači da bogati vlasnici (a to se pre svega odnosi na Siti i Njukasl) ne mogu veštački da upumpavaju novac u klubove kroz ugovore.

Tako je u prošlosti šampion Engleske (barem je za to optužen u onom drugom procesu sa čuvenih 115 optužbi) ugovor koji realno vredi 10.000.000 evra, "pumpao" do cifre od 100.000.000 evra.

Međutim, Mančester siti je ranije sklopio dogovor sa "Etihadom" za prava na ime stadiona i sponzorskog ugovora koji je Premijer liga blokirala na osnovu onog donetog pravila o zabrani "transakcija sa povezanim stranama".

I Siti je rešio da tuži Premijer ligu, pa je danas proces i - dobio. Trojica sudija su utvrdila da je Premijer liga zloupotrebila poziciju što mi moglo dramatično da promeni fudbal.

Pošto bi sada vlasnici mogli da "upumpavaju" novac, zaobilaze finansijski fer-plej i tako potpuno promene istoriju.

Za više sportskih informacija, zapratite našu Fejsbuk stranicu.

 

Komentari(0)

Loading