NOVA ZVEZDA SRBIJE Zovu ga Mesi, a idol mu je Aleksandar Mitrović

11:44 | 08-10-2024

Fudbal 0

Želim da ostavim trag u fudbalu, da me jednog dana pamte kao Andriju, a ne kao Mesija, izjavio je igrač Crvene zvezde Andrija Maksimović i dodao da jedva čeka da debituje za reprezentaciju Srbije

Andrija Maksimović

Fudbaleri Srbije su u ponedeljak u Staroj Pazovi počeli pripreme za predstojeća dva duela u Ligi nacija protiv Švajcarske i Španije.

Selektor Dragan Stojković odlučio je da u nacionalni tim pozove mladog fudbalera Zvezde Andriju Maksimovića. Stojković je u ponedeljak najavio da će Maksimović debitovati za Srbiju.

Maksimović ima nadimak Mesi, a po dolasku u Staru Pazovu, selektor Dragan Stojković dočekao je mladog fudbalera rečima: "Gde si, Jamal?".

"Često sam ovde bio sa mlađim selekcijama, pre svega kadetima, sada evo sa A timom što mi je bio san. Sve je bila šala, nazvao me je 'novi Jamal', rekao mi je samo da se opustim, treniram i da ću verovatno debitovati protiv Švajcarske", rekao je Maksimović u intervjuu za zvanični sajt FSS.

On je naveo da je igrao protiv španskog fudbalera Lamina Jamala na kadetskom EP. 

"Više bih voleo da debitujem za Srbiju protiv Španije. Na meču protiv Jamala. Igrao sam protiv Jamala na kadetskom EP. Obojica smo dali gol, voleo bih da se opet sretnemo na terenu. Iza sebe imam dva prvenstva u uzrastu do 17 godina, u Mađarskoj sam igrao sa godinu dana starijim igračima, postigao dva gola protiv Španije i Italije. Na Kipru smo stigli do polufinala, poraženi smo od Portugala, ali dali smo svi maksimum. San mi je bio uvek da igram za najbolji tim Srbije i sada sam ovde", dodao je mladi srpski fudbaler.

Maksimović je u ponedeljak odradio prvi trening sa A reprezentacijom Srbije. On je priznao da je nadimak Mesi dobio dok je živeo u Novom Pazaru.

"Zovu me sada Mesi, ali voleo bih jednog dana da me pamte kao legendu Andriju Maksimovića. Da ostavim trag u fudbalu. Španiju sam gledao u Beogradu, a rekli su mi da je Švajcarska dobra reprezentacija. Idemo na pobedu u oba meča, a fokus je prvi meč u Leskovcu", zaključio je Maksimović.
Fudbaleri Srbije će 12. oktobra u Leskovcu dočekati Švajcarsku u trećem kolu grupe A4 Lige nacija, dok će tri dana kasnije gostovati Španiji u Kordobi.

Za više sportskih informacija, zapratite našu Fejsbuk stranicu.

Komentari(0)

Loading