KLOP JE PRODAO DUŠU, LICEMER! Žestoke kritike i pad popularnosti miljenika Nemaca, poznata i plata u Red Bulu!

19:25 | 10-10-2024

Fudbal 0

Kažu da je izdao svoje ideale.

klop

Nemački navijači blagao rečeno nisu blagonaklono dočekali potez miljenika nacije Jirgena Klopa, koji je odlučio da prihvati ponudu Red Bula i bude direktor za globalna pitanja u klubovima pod patronatom ovog ekonomskog giganta.

Navodno je popularnost doskorašnjeg trenera Liverpula među sunarodnicima Nemcima naglo opala. Od ranije je poznato da je FK Lajcpig, konjica Red Bulovog fudbalskog carstva, najomraženiji klub među nemačkim fanovima zbog svoje enormno brze ekspanzije od pete lige do evropskog krema. Najglasnije u kritikama bile su pristalice Dortmunda, bivšeg Klopovog kluba, koje opominju i podsećaju na veštačko upumpavanje para i malverzacije sa statutom FS Nemačke (DFB).

"BBC" je tim povodom razgovarao sa Kristijanom Falkom, urednikom fudbalske rubrike nemačkog Bild-a.

- Klop sad neće morati da radi tako naporno kao dok je bio u Liverpulu, neće morati da gleda fudbal svaki dan, ali tačno je da je kontroverzno. U Nemačkoj se trenutno vodi velika rasprava o tome da li je prodao dušu. Rekao bih da nije, jer je Lajpcig veliki klub. Naravno da je teško posebno navijačima Dortmunda, jer su bile velike svađe i uvek su govorili da je to veštački klub, bez tradicije. Ali, na kraju, posle recimo mesec dana, to će zamreti. Ljubav prema Jirgenu Klopu u ovoj zemlji znači da on može skoro sve - kaže Falk.

Negativni komentari se nižu, podsećaju korisnici društvenih mreža na neke njegove ranije izjave, tvrde da je svoje izdao ideale, a ima i onih koji su ga optužili da je licemer.

Međutim, priče o masnoj plati, čak i većoj od one u Liverpulu (22.000.000 evra bruto godišnje) nisu tačne. Jirgen Klop će za novu funkciju biti plaćen između osam i deset miliona evra, piše Bild i dodaje da će ostati u Red Bulu najmanje do leta 2026.

Za više sportskih informacija, zapratite našu Fejsbuk stranicu.

Komentari(0)

Loading