PIKSI PRED MEČ SA ŠVAJCARCIMA POSLAO JAKU PORUKU Daćemo sve od sebe, znamo da je nacija srećna kada pobedimo

15:28 | 11-10-2024

Fudbal 0

Reprezentacija Srbije igra važan meč u ovogodišnjem izdanju Lige nacija – u Leskovac stiže Švajcarska (subota, 20.45)

fudbalska reprezentacija Srbije

U najavi tog meča pred novinare su izlašli selektor Dragan Stojković Piksi i Aleksandar Mitrović, a njihovo obraćanje mogli ste da pratite uživo na našem sajtu. 

Reprezenatacija Srbije u subotu (20.45) dočekuje u Leskovcu selekciju Švajcarske, koja joj je stari dužnik. I prava je prilika da se upravo na meču 3. kola Lige nacija maler razbije, da posle dva uzastopna kiksa bude treća sreća sa "sajdžijama", ujedno upiše i prva pobeda u elitnoj A diviziji najmleđeg UEFA takmičenja.

Tok konferencije: 

Pročitajte još:

Pročitajte još:

Pročitajte još:

Pročitajte još:

Pročitajte još:

Pročitajte još:

15:23 - Ima li pritiska zbog meča protiv Švajcarske: 

- Ovu Ligu nacija smo krenuli protiv Španije, najjače ekipe, pa smo usled malo većeg umora izgubili od Danske, sledeća stanica je Švajcarska, bez obzira šta je bilo u prošlosti, ovo je nova utakmica, bar što se nas tiče, ima mnogo imena, nema onih koji su bili tu, motivisani smo da sve vreme odigramo na maksimalnom nivou i da probamo da pobedimo, da će biti lako, neće, ali stalo nam je da obradujemo navijače i naciju, koja je uvek srećna kada reprezentacija pobedi, ja to znam. Daćemo sve od sebe, nemojte da imate dilemu, da odigramo borbenu utakmicu i da dođemo do cilja.

15:21 - O kapitenu i problemima sa efikasnošću ekipe: 

- Moraju svi da razumeju da su važni i vezni red i odbrana. Što se napada tiče, zavisi puno od toga kako igrate, kako trčite, puno je improvizacije, tehničkih detalja, da li je dobar centaršut, da li vam se lopta odbije gde želite. Da li ste spremni za tu vrstu izazova, da li ste fizički spremni za oba pravca, danas nema odbrane i napadača, svi napadaju i brane se. Ali najteže je u fudbalu dati golove, da je tako, rezultati bi bili kao u vaterpolu, ali u fudbalu nije tako, radimo kao tim da znamo šta radimo, da budemo organizovani, da budemo spremni da se branimo i da napadamo ako se ukaže prilika za kontra napad. Fudbal je ponavljanje, ne morate da tražite toplu vodu, ona već postoji, ali kada ponavljate neke stvari veće su vam šanse da uspete. Bazirani smo na kolektivnom duhu, takvi želimo da počnemo i da završimo utakmicu. Da navijači nagrade momke za trud na terenu. Ali nije sve do vas, ima i do protivnika, mnogo je prepreka koje treba prevazići i nadmudriti protivnika. Momci su motivisani, to je važno, vidim motivisanost na treningu, posle treninga, dobri su to predznaci za ono što nas očekuje, ubeđen sam da ćemo krenuti utakmicu maksimalno motivisano.

- Što se kapitena tiče, evo ga ovde pored mene je.

fudbalska reprezentacija Srbije Foto: Printscreen Youtube
 

15:18 - Mitrović o glasinama za bojkot reprezentacije: 

- Ja razumem da novine i televizija svašta pričaju, svašta se prodaje zbog klikova, ne želim nikome da se pravdam, znam ko sam, šta sam, koliko sam dao sebe reprezentaciji, meni je bitno da selektor i navijači to znaju. Imao sam povredu koju sam vukao, selektor je rekao, napunio sam 30 godina, možete da vidite koliko sam okupljanja propustio, ne želim nikome da se pravdam, znam ko sam, šta sam, koliko sam dao rerezentaciji, tu sam i želim da pomognem ekipi da pobedimo sutra utakmicu.

15:15 - Utisak oko novih igrača, Mitrović kaže: 

-  Apsolutno, svi su zaslužili poziv, igaraju dobro u svojim klubovima, daju golove, svi imaju potencijala. Mentalitet je taj koji će da prelomi. Imaju podstrek da nastave ovako - rekao je Mitrović.

15:13 - Recept protiv Španije: 

- Bila je taktički fenomenalna utakmica, možda je falilo malo sreće da dobijemo tu utakmicu, imali smo kompaktnu odbranu, a iz svake kontre smo bili opasni, visio je gol u vazduhu, na kraju nerešeno. Ali takav meč nam daje podstrek za budućnost, svi su očekivali da primimo 3-4 golova, ali smo pokazali jednu sliku kako želimo da izgledamo u budućnosti. Ta utakmica je podstrek i slika kako treba da igramo u narednom periodu - rekao je Mitrović.

15:12 - Potom se prisutnima obratio i Mitrović, pa je ovo rekao pred meč sa Švajcarskom: 

- Na početku kada je mister došao smo davali golove, ali i lako primali, sada slabije dajemo golove, ali ih ni ne primamo lako. Imamo iskustva sa Švajcarcima i njima su se oprostili neki igrači. Utakmica kao i svaka druga, jako teška utakmica, imaju dobre pojedince, trenera, to su pokazali i na Euru, bila bi dobro da dobijemo utakmicu, ako dođe i gol bilo bi perfektno. Najbitnije je da igramo dobro, ako igramo tako, mislim da će golovi doći.

fudbalska reprezentacija Srbije Foto: Printscreen Youtube
 

15:10 - O potencijalnim provokacijama Džake i tome da Šaćiri više ne igra za Švajcarsku: 

- Šaćiri je veliki igrač, svemu dođe kraj, njegova je odluka da prestane, imamo i mi igrače koji su se oprostili. Što se Džake tiče, mislim da je jedan od najboljih veznih igrača u Evropi. Nadam se da neće biti provokacija, rekao sam i igračima da se fokusiraju na igru, verujem da će biti fer plej, da neće biti provokacija. Ono što me Brine kod džake, je da je odličan igrač, alfa i omega tima, ako ga neutrališemo, veća nam je šansa da dođemo do rezultata. Granit Džaka može da bude jedan od problema što se igre tiče, a ove druge stvari ne treba potencirati, jer za takve stvari nema mesta, niti potrebe da se priča o tome.

15:04 - Šta će biti presudno u meču protiv Švajcaraca, kaže: 

- Kada reprezentacija igra, svaka utakmica je važna, važan je i pristup i stil igre kakav prikažete, svi ti elementi, na kraju krajeva i taj rezultat, bez obziira na to što je ovo Liga nacija, jer igramo sa ekipama koje su u vrhu evropskog fudbala. Meč sa Švajcarskom je u tom rangu. Oni poseduju individualni i kolektivni kvalitet, 20 godina u kontinuitetu igraju na najvažnijim takmičenjima. Grupa koja je dugi niz godina zajedno, poznajemo se dobro, tu ne verujem da će biti nekih iznenađenja, nema tajni. Zbog svih stvari očekujem tešku i borbenu utakmicu, a naš imperativ je da pokušamo da pobedimo, kao i na svakoj utakmici. Svaka pobeda podiže samopouzdanje i vraća osmeh i raspoloženje kod navijača, javnosti, medija i kod nas.

15:02 - O atmosferi u ekipi: 

- Veoma sam zadovoljan kako su igrači trenirali i ponašali se, nemamo kadrovskih problema, svi su spremni, grupa koja je prisutna je potpuno spremna. Izražavamo zadovoljstvo sa te strane, jer je nabitnije da se niko ne žali na povrede, radili smo po planu i programu, zakazan je trening na Čairu u Nišu, što mislim da je dobra odluka, drago mi je da smo na jugu Srbije.

14.40 - Dobar dan i dobrodošli na blog našeg portala posvećen konferenciji za medije Dragana Stojkovića Piksija i Aleksandra Mitrovića pred meč sa Švajcarskom u Ligi nacija. Uz sport.alo pratite uživo tok konferencije. 

Za više sportskih informacija, zapratite našu Fejsbuk stranicu.

Komentari(0)

Loading