DAN POSLE SELEKTORA STOJKOVIĆA: Mitrovićev gol remek delo, najlepši je osećaj kada se pobedi

16:50 | 13-10-2024

Fudbal 0

Intervju selektora Srbije posle duela sa Švajcarskom.

Dragan Stojković Piksi

Ono kako je video meč sa Švajcarskom posle duela u Leskovcu važi i dan posle. Slegli su se malo utisci selektoru Draganu Stojkoviću Piksiju, ali ne i osećaj radosti i zadovoljstva.

Pre svega pobedom, a onda i taktičkim zamislima koje su "orlovi" sinoć protiv "sajdžija" (2:0) sproveli do perfekcije.

- Sve što smo tražili i zamisili, uspeli smo da sprovedemo - rekao je selektor Srbije Dragan Stojković dan posle pobede protiv Švajcarske (2:0) u trećem kolu Lige nacija za sajt FSS-a i dodao:

- Najlepši osećaj je kad se pobedi i kad su svi zadovoljni onim što su videli. Ne samo zbog pobede, nego i zalaganja i timskog duha koji je Srbija sinoć pokazala. Delovali smo onako kako smo i hteli, da budemo borbeni, koncentrisani, požrtvovani pre svega. Da pokažemo taj timski duh, jer mi to možemo definitivno. Tako da sve što smo tražili i zamisili, uspeli smo da sprovedemo protiv jedne jake ekipe kakva je Švajcarska. 

Stojković je istakao da je pobeđena izuzetno jaka selekcija.

- Pretpostavljam da su neki ljudi bili iznenađeni što smo pobedili Švajcarsku, jer su oni na Evropskom prvenstvu delovali zaista moćno. Izbacili su jednu Italiju. To je odlična selekcija sa veoma kvalitetnim igračima. Kad ste maksimalno pripremljeni, pre svega na tom psihološkom planu, da pokažete respekt prema tim nekim taktičkim stvarima, plus taj voljni momenat, jedna velika želja, jer je utakmica pred našom publikom u našoj zemlji, onda vas rezultat za sve nagradi na kraj. 

Marko Metlaš Marko Metlaš
 

Podvukao je selektor da je njegova ekipa pobedila zasluženo.

- Mislim da smo potpuno zasluženo pobedili što je jako bitna stavka. Stvorili smo još nekoliko prilika pored dva postignuta gola, apostrofirao bih posebno ovaj drugi Mitrovićev koji je jedno remek delo. Pozadi smo opet bili sigurni, nismo primili gol, Mitrović je rešio problem realizacije. I igrači koji su ušli sa klupe, svako je dao doprinos. Jović je u prvom kontaktu sa loptom stvorio sebi šansu. 

Selektora "orlova" je posebno oduševio timski duh.

- Stalno potenciram i govorim igračima da nije samo važno ko počinje utakmicu, nego da shvate da je i važnost igrača koji su na klupi velika. Igrači koji uđu na teren sa klupe i prave razliku, donose i rezultatsku prednost. Mislim da smo stvorili jedan kolektivni duh, da se razumemo i da ono što želimo to negde i ostvarujemo. Pristup me mnogo raduje, igrači ulaze sa velikom motivacijom sa klupe što je jako, jako bitna stavka. Moram da kažem i da mi je žao zbog Lukića i povrede, nije dobro što se desilo, ali to je sastavni deo fudbala. Ima dosta stvari na kojima ćemo još raditi, popravljati, gledati da budemo bolji, da ispravljamo greške, a ono što je dobro da potvrđujemo - zaključio je Stojković.

Naredni meč naša reprezentacija igra već u utorak protiv Španije od 20.45 u Kordobi.

Za više sportskih informacija, zapratite našu Fejsbuk stranicu.

 

Komentari(0)

Loading