ALBANAC BRUTALNO OSUO PALJBU PO DŽAKI I ŠVAJCARCIMA Ovo se ne viđa često: Srbi su pobedili zbog volje, mentaliteta i vatre

19:01 | 14-10-2024

Fudbal 0

Nekadašnji fudbaler Valon Behrami (39) nije bio zadavoljan partijom koju je njegova reprezentacija prikazala u Leskovcu protiv "orlova" u Ligi nacija

Valon Behrami

Posle dva poraza na velikim takmičenjima i direktne eliminacije sa Mundijala 2018. i 2022. godine, konačno je Srbija uspela da savlada Švajcarsku (2:0). Osveta je bila slatka, pred domaćim navijačima, dok je na terenu bio provokator Granit Džaka, koji je utučen napustio stadion Dubočice. 

"Sajdžije" su posle novog neuspeha prikovane za dno tabele grupe 4 u Diviziji A, pošto nakon tri odigrana kola nemaju nijedan osvojen bod. Zbog toga se oglasio i Behrami, koji je za državni tim nastupao od 2005. do 2018. i za to vreme odigrao 83 meča, uz dva postignuta gola. 

Bivši vezista inače ima albansko poreklo, a rođen je u Kosovskoj Mitrovici, odakle mu se porodica preselila u Švajcarsku kada je on imao samo pet godina. Imao je priliku da igra i slavi protiv "orlova" na Svetskom prvenstvu u Rusiji, kada je bilo 2:1.

- - Srbija nas nije dobila zahvaljujući taktičkom remek-delu. Nisu imali jasan plan u napadu, ali su bili vrlo disciplinovani u odbrani. Pobedili su zbog volje, mentaliteta i vatre. To je ono što nama fali. Kao da smo je izgubili posle Evropskog prvenstva. Mislio sam da ćemo biti bolji posle tog turnira, ali nije tako. Imam osećaj da ne prepoznajemo naše probleme. Lako je reći posle poraza da su to samo sitnice koje su nam falile - analizirao je Behrami za list "20 minutes". 

Fudbalska reprezentacija Srbije Marko Metlaš/Alo
 

SRBIN ČINI ČUDA Ivan Jovanović nastavio da piše čuda sa Grčkom, "heleni" 4/4 u Ligi nacija

Nekadašnji član Verone, Lacija, Vest Hema, Fiorentine, Napolija, Hamburga, Votforda, Udinezea i Đenove kritikovao je i kapitena Granita Džaku, koji je odbio da šutne jedanaesterac u Leskovcu.

- Ni Džaka, ni ostali igrači nisu priznali da je igra loša i da postoje veliki problemi. Ako ti kao reprezentativac misliš da je to samo sreća ili da je mnogo stvari protiv tebe, to je samo izgovor. Nadam se da će selektor obaviti razgovor sa svima interno i da će rešiti nešto već protiv Danske. Ni neki gol ne bi bilo loše da damo - poručio je Behrami. 

Na kraju, on je imao kritike i na račun selektora Murata Jakina i njegovih izbora.

- Srbi su nas respektovali. Mogao si da osetiš oprez s njihove strane. Igrali su isto kao i protiv Španije, ali nismo iskoristili to. Mi smo loše čitali igru... Dali su nam malo prostora i zato moraš da igraš po krilu. Amduni i Endoj su igrali previše u sredini, umesto da na bokovima traže jedan na jedan. Bili smo nekonstantni u svom planu, a domaćin je uradio domaći zadatak. Oni ne igraju klasičan fudbal, oslanjaju se na direktnost i duge lopte. Mi smo igrali odbranu kao Bajer Leverkuzen, što je njima odgovaralo - zaključio je Behrami.

Za više sportskih informacija, zapratite našu Fejsbuk stranicu.

Komentari(0)

Loading