IGRAJMO I NAVIJAJMO, DRUGU REPREZENTACIJU NEMAMO Džajić: Moramo da stvorimo kult

08:00 | 15-10-2024

Fudbal 0

Za Srbiju uvek mora da se da sve od sebe, kaže predsednik FSS.

Džajić

Kad se igra za Srbiju, nema veze kakva je utakmica, da li takmičarska, da li prijateljska, mora da se da sve od sebe. Pobeđivao ili gubio, svejedno je, mora uvek da bude na umu da se reprezentuje svoja zemlja.

Reči Dragana Džajića u rođendanskom broju Alo! novina, tri dana posle značajne pobede u Ligi nacija, upozoravaju na to da cela nacija treba da bude reprezentacija.

- Ne treba da pravimo atmosferu „vidi ovo, vidi ono“, već da stvorimo kult reprezentacije. Neke druge zemlje to gaje... Došli smo u situaciju da biramo gde ćemo da igramo da bismo imali više publike, ne, treba da postoji kult nacionalnog tima i kod navijača i kod igrača. Kod svih nas - veli najbolji srpski fudbaler u 20. veku, danas na funkciji predsednika FSS.

Čestitam rođendan, rado čitam Alo!

- Čestitam vam rođendan. Samo nastavite tako, Alo! je list koji rado čitam.

Na meču sa Švajcarskom je, naglašava, publika bila super.

- Leskovac tek počinje da živi fudbalski, ali se navijalo zdušno. U trenucima kad je trebalo podići ekipu, publika je pružala podršku.

Pobeda je jednako važna, dodaje.

- Mnogo znači, protiv izvanredne ekipe, godinama uspešne na međunarodnoj sceni. Kvalitet suparnika je značio opterećenje za našu reprezentaciju, pogotovo što je gubila od njih u poslednje vreme. I početak je bio nekako skučen, oni su imali inicijativu, ali je posle sve bilo kako treba. Mnogo važna pobeda. U pravom trenutku. Svi treba da budemo zadovoljni.

Alal vera Mitroviću

- Gol koji je Mitrović dao Švajcarcima je na svetskom nivou. Treba da se prikazuje mlađim generacijama, kako se izborio za loptu, oslobodio pratioca, šutnuo iz potkolenice... To mogu samo veliki igrači. Alal mu vera! I do tog gola, po meni, bio je fenomenalan. Igrao je baš onako kako treba da igra centarfor. I kad sam gledao reprezentaciju iz drugog ugla, pre ove funkcije, video sam da je Mitrović fenomenalan napadač.

Marko Metlaš Marko Metlaš
Mitrović

 

Sledi Španija, prvak Evrope.

- U moje vreme nisu nas lako pobeđivali, i mi smo pobeđivali, sad je drugo vreme. Naša ekipa je podmlađena, takoreći nova, videćemo... Španci su favoriti, u to nema sumnje, ali da odigramo muški, pa šta bude. Treba ostaviti dobar utisak i, naravno, pokušati da se ostvari povoljan rezultat. Možda i više od toga...

PIŠE: Ž. VUJIČIĆ

Za više sportskih informacija, zapratite našu Fejsbuk stranicu.

Komentari(0)

Loading