POBEDA ZA KRAJ Aleksić srušio Ukrajince

22:48 | 15-10-2024

Fudbal 0

Mlada reprezentacija Srbije slavila sa 1:0.

FSS

Mlada reprezentacija Srbije ostvarila je pobedu protiv Ukrajine rezultatom 1:0 (1:0) u poslednjoj utakmici kvalifikacija za Evropsko prvenstvo, koje se 2025. održava u Slovačkoj.

Iako utakmica nije imala rezultatski značaj jer su "orlići" odranije ostali bez šansi za plasman, Srbija je odigrala vrlo borbeno i upisala je tri boda protiv kvalitetnog rivala. Treba podsetiti da je selektor Ljubinko Drulović za utakmicu protiv Ukrajine pozvao igrače većinom iz generacije 2004/5, koji uzrastom pripadaju omladinskoj selekciji i koji predstavljaju budućnost mlade reprezentacije.

Orlići su sjajno otvorili utakmicu i poveli u 21. minutu igre. Visokim presingom Aleksić i Mijatović naterali su štopera Ukrajine na grešku, koju je iskoristio upravo Milan Aleksić i poslao loptu kraj golmana Neščereta, a nakon razmenjenog duplog pasa sa Mijatovićem.

FSS FSS
 

Prvo poluvreme obeležila je i nešto oštrija igra sa većim brojem faulova i čak sedam žutih kartona, a povredu je zaradio Jovan Milošević koji je zbog iste morao da napusti teren već u 13. minutu igre. Drugi deo igre obeležila je uglavnom inicijativa Ukrajine, dok su Orlići pretili najčešće iz kontranapada. Gosti su najbolju priliku na utakmici propustili u 77. minutu, kada je Kvasnitsija nakon sjajne intervencije Kaličanina i odbitka loptu poslao pored gola praktično pred praznom mrežom.

”Orlići” su završili kvalifikacije za Evropsko prvenstvo 2025. kao trećeplasirani u grupi F sa 16 osvojenih bodova, iza prvoplasirane Engleske i drugoplasirane Ukrajine.

Za više sportskih informacija, zapratite našu Fejsbuk stranicu.

Komentari(0)

Loading