"ONI NEMAJU NIJEDAN PROBLEM" Piksi se oglasio nakon poraza: Ovo je jedno veliko iskustvo za nas

23:21 | 15-10-2024

Fudbal 0

Selektor Dragan Stojković Piksi istakao je da su Španci mnogo bolji tim.

Dragan Stojković Piksi

 

Fudbalska reprezentacija Španije je lako i ubedljivo pobedila Srbiju rezultatom 3:0 u meču četvrtog kola grupe A4 Lige nacija i tako dva kola pre kraja obezbedila plasman u četvrtfinale takmičenja u kom brani titulu.

Na tabeli grupe A4 prvak Evrope posle četiri kola ima 10 bodova, Danska ima sedam, Srbija četiri, a Švajcarska bod. 

Selektor Dragan Stojković Piksi istakao je da su Španci mnogo bolji tim.

- Ocena igre, Španija odlična, sa naše strane loša. Ali, kada vidite taj kvalitet na terenu, Španija je tim koji nema nijedan problem, od golmana do Morate, ja ne vidim nijedan problem da oni imaju. Treba biti realan, i reći da su oni druga dimenzija, i to smo videli večeras. Daleko su tehnički bolji, brzina u igri takođe, ideje, sve je ono bilo na njihovoj strani, i nisu oni slučajno šampioni Evrope - počeo je Stojković i dodao:

- Mislim da je, bez obzira na poraz, jedno dobro iskustvo za nas. Dobro je iz razloga što smo dali šansu nekim mlađim igračima da osete kako je igrati protiv šampiona, i to su neke stvari koje će im sigurno značiti. Imam utisak da je Španija tim, to jest, mogu da naprave dva tima podjednakog kvaliteta. Jedna moćna sila fudbalska, i treba im čestitati - podvukao je Stojković.


Objasnio je i odluku da Dejan Joveljić počne meč.

- Ideja, što se Joveljića tiče... Jović se poažlio da ima problem, tako da nije bilo realno da počenne, iako je bio u planu... U toj varijanti, smatrao sam da jedan napadač koji može da se kreće i u odbrani i u napadu, može da pomogne timu, da Mitrović ne bude sam.

Dragan Stojković Piksi EPA-EFE/ANDREJ CUKIC
 

Komentarisao je i činjenicu da su Španci imali čak 30 šuteva.

- To je potpuno realna slika. Mi po prvi put igramo u A diviziji, sa puno problema kadrovskih. Mnogo igrača nam je falilo, pretpostavljam da bi drugačija slika bila.

Imao je Aleksandar Mitrović priliku da na pola sata do kraja promeni rezultat na 1:1, ali...

- U ovakvim utakmicama, vidite da i tim koji nekada ima potpunu dominaciju,. može da pogreši... Imali smo tu zčlatnu šansu Mitrovića, da je došlo do gola, pitanje kako bi bilo. Nije došlo do egzekucije, a kasnije je bilo sve težei teže. 

Za više sportskih informacija, zapratite našu Fejsbuk stranicu.

Komentari(0)

Loading