KAKAV POTRES U EVROPSKOM FUDBALU Igrali sa Zvezdom u Ligi šampiona, sada im preti izbacivanje!

10:12 | 16-10-2024

Fudbal 0

Neverovatna sudbina slavnog kluba.

benfika

Igrala je Benfika pre mesec dana na Marakani. Nekako je preživela gostovanje Crvenoj zvezdi (1:2) uz uzeta tri boda, ali bi mogla da bude izbačena i to ne samo iz Lige šampiona već iz svih takmičenja!

Veliki potres preti evropskom fudbalu. Slavni gigant se suočava sa ozbiljnim optužbama zbog malverzacija bivšeg predsednika Luisa Felipea Vijere.

Bivši prvi čovek Benfike je bio uhapšen zbog finansijskih malverzacija kojima je harao portugalskim fudbalom decenijama sve dok ga Rui Košta nije zamenio na čelu kluba upravo zbog optužbi.

Sada je na red došla ona o navodnoj kupovini bodova sa Vitorijom Setubal u periodu od 2016. do 2019. godine.

Tada je Benfika redovno pobeđivala rivala u portugalskom prvenstvu, a "zauzvrat" je Vijera pomagao Vitoriju finansijski tako što je kupovao igrače koji mu suštinski nisu bili potrebni. I to po daleko većoj ceni od realne.

I za to portugalsko Tužilaštvo goni Benfiku. Dokaze već ima. I traži da se slavni klub izbaci iz svih takmičenja na period između šest meseci i pet godina?!

Istina, teško je očekivati da će tako nešto i biti usvojeno. Ali je samo pokretanje procesa dovoljno da unese neizvesnost u klub.

Baš kao u slučaju Mančester sitija koji vodi bitku sa Premijer ligom. Nešto slično sada čeka i Benfiku... 

Za više sportskih informacija, zapratite našu Fejsbuk stranicu.

 

Tagovi:

Komentari(0)

Loading