CRNI DANI ZA NAŠ FUDBAL Englezi bez milosti prema Tuhelu

20:25 | 16-10-2024

Fudbal 0

Nezadovoljni time što je Nemac novi selektor

Tomas Tuhel

Engleski mediji izrazili su veliko nezadovoljstvo zbog odluke Fudbalskog saveza te zemlje da na mesto selektora postavi Tomasa Tuhela.

Pesimistični naslovi dominiraju u ostrvskim medijima nakon što je Nemac izabran za novog selektora vicešampiona Evrope.

- Da li je on zaista najbolji izbor za našu reprezentaciju - pita se autor teksta u tiražnom Dejli Mejlu.

Isti list podseća da je prethodni selektor Geret Sautgejt vratio ekipi karakter i identitet uspesima na velikim takmičenjima, iako ga nisu svi voleli.

Pojedini mediji čak spekulišu da je Tuhelov dolazak "panična odluka" vođstva Fudbalskog saveza Engleske, samo kako bi se preduhitrio Mančester junajted koji je takođe želeo da ga dovede.


Dejli Mejl se nada da Tuhel neće doživeti istu sudbinu kao i Fabio Kapelo i Sven Goran Erikson koji su svojevremeno, za veliki novac, vodili Englesku bez zapaženih rezultata. 

Za većinu medija u Engleskoj problematična je i plata koju je FS Engleske namenio Tuhelu za godinu ugovora, čak pet miliona funti, uz podsećanje da su dve strane sklopile saradnju na samo 18 meseci.

- Savez se kocka sa Nemcem... ali Tuhel ima samo 18 meseci da dokaže da je dostojan uloge selektora - poruka je Dejli Mejla sa naslovne strane.

Tuhelu će mandat početi da teče od januara naredne godine i njegov primarni cilj biće da ekipu odvede na Mundijal 2026. godine.

Iako još nije ni krenuo sa radom, engleski mediji i deo javnosti imaju utisak da se ova saradnja neće završiti dobro po reprezentaciju koja taman što se vratila u sam vrh Evrope sa Sautgejtom

- Zbog ovog nam se sada smeje čitav svet - stoji u zaključku teksta u Dejli Mejlu povodom imenovanja Tuhela na mesto selektora Engleske.

Za više sportskih informacija, zapratite našu Fejsbuk stranicu.

Komentari(0)

Loading