MARAKANA VIDELA ŠOU JEDNOG ČOVEKA Het-trik Luke Ilića za savršenu uvertiru u Monaku

17:53 | 18-10-2024

Fudbal 0

Rutinske pobeda Zvezde u Superligi.

FK Crvena zvezda

Čovek-tim. To je bio danas Luka Ilić. Ofanzivni vezista je priredio publici na Marakani pravi šou. Het-trikom je pokrenuo Crvenu zvezdu u pobedi nad Radničkim iz Niša - 5:1!

Pravu simultanku je izveo Ilić. Davao je golove, razigravao saigrače, nameštao šanse. Zaista je držao ključeve igre Zvezde u rukama.

Počeo je već u četvrtom minutu fantastičnim slalomom kroz sredinu Nišlija čiji su igrači padali kao kegle pred Ilićem.

Pročitajte još:

Pročitajte još:

Pročitajte još:

Pročitajte još:

Pročitajte još:

Pročitajte još:

Mogao je da se proslavi i na isteku pola časa igre kada je posle centaršuta lopta završila na stativi!

Ipak, iskupio se u 33. minutu. Centrirao je Milan Rodić sa leve strane, a Ilić se maestralno ubacio iz drugog plana za 2:0.

Tek 10 minuta kasnije je došao i het-trik. Ovog puta je loše intervenisala odbrana Radničkog, pratio je to bivši igrač Mančester sitija, Brede, Tventea, TSC-a i Troe i volejom matirao nemoćnog Manojlovića.

FK Crvena zvezda Fk Crvena Zvezda
 

Dozvolila je ta komotna situacija Vladanu Milojeviću da odmori pojedince pred Monako. Pre svega kapitena Spajića, Maksimovića i Bruna Duartea.

Upravo je umesto Brazilca ušao Aleksandar Katai koji je zapečatio sudbinu Nišlija na utakmici.

Vremešni majstor fudbala je sa dva pogotka u 58. i 60. minutu postigao čak 14. gol protiv Radničkog koji mu je omiljena mušterija.

Izjednačio se tako Katai na sedmom mestu večne liste strelaca Crvene zvezde sa Darkom Pančevim. Obojica su postigla po 84 pogodaka u crveno-belom dresu.

Imao je Radnički sijaset prilika u drugom delu igre. Od prečke Vanje Ilića, dva promašaja sa pet metara koje je teže bilo promašiti... Žestoko su se gosti ispromašivali večeras, ali su stigle do utešnog gola preko Pavla Ivelje u 89. minutu.

Na kraju - rutina za šampiona Srbije. I odlična uvertira pred gostovanje Monaku u utorak od 18.45 u trećem kolu Lige šampiona.

Crvena zvezda - Radnički Niš 5:1 (3:0)

Ilić 4, 33, 43, Katai 58, 60 - Ivelja 89

Sudija: Marko Ivković

Drugo poluvreme:

Kraj utakmice!

89. minut - Goool za Radnički. Zaslužio je gost ovaj pogodak. Pukla je odbrana Zvezde pa je Pavle Ivelja lako rešio jedan na jedan sa Markom Ilićem.

FK Crvena zvezda Fk Crvena Zvezda
 

84. minut - Sve je ovde rešeno i to odavno. Samo se čeka poslednji zvižduk sudije Ivkovića...

77. minut - Nema sreće Radnički. Posle udarca Vanje Ilića zakačila je lopta Rodića i završila na prečki, da bi potom isti igrač sa pet metara pogodio Đigu umesto prazne mreže?!

74. minut - Fantastični Ilić nije imao sreće da se upiše i četvrti put u listu strelaca. Odlična povratna lopta Elšnika, ali je sa peterca ofanzivni vezista loše zahvatio loptu.

69. minut - Šta je propustio Belaković?! Bio je sam, neometan na petercu Zvezde posle centaršuta Vanje Ilića, ali je glavom prebacio gol Marka Ilića sa nekoliko metara...

60. minut - Neverovatno. Opet Katai! Ubacio je Olajinka centaršut sa levog krila pravo na glavu majstora iz Srbobrana koji se izjednačio na sedmom mestu liste strelaca u istoriji Zvezde zajedno sa Darkom Pančevim!

58. minut - Najavili smo i evo ga. Katai je opet matirao omiljenu mušteriju kojoj je zapečatio sudbinu.

56. minut - Izvukao je Milojević iz igre Bruna Duartea, a ubacio Aleksandra Kataija na teren kojem su Nišlije omiljeni rival pošto im je do sada dao čak 12 pogodaka!

FK Crvena zvezda Fk Crvena Zvezda
 

54. minut - Vrlo, vrlo dobar potez Elšnika. Snažno je šutirao Slovenac, međutim tek nekoliko santimetara pored stative.

50. minut - Napadaju gosti na startu drugog dela. Istina, bez konkretnije šanse, ali dovoljno da drže crveno-bele na oprezu. 

46. minut - Počeo je drugi deo igre i to trostrukom izmenom kod gostiju, a dvostrukom kod domaćina. Na teren su ušli Pavlović umesto Jamkama. Fraji je zamenio Đoa, dok je Stjuart mesto ustupio Ivelji. Kod Zvezde su ušli Nemanja Radonjić i Veljko Milosavljević umesto Maksimovića i Spajića.

Kraj prvog poluvremena - Definitivno je ovaj deo igre obeležio Luka Ilić. Igra zaista impresivno i nosi Zvezdu ka novoj pobedi u Superligi.

43. minut - Gooool za Zvezdu! Prava je napast za odbranu Radničkog Luka Ilić. Het-trik! Sjajna partija! Ovoga puta je pratio akciju posle loše intervencije gostiju i zakucao je iza leđa Manojlovića.

40. minut - Potpuna kontrola igre i rezultata šampiona Srbije koji igra taman koliko mu treba za aktivan rezultat.

33. minut - Gooool za Zvezdu! Ponovo Luka Ilić. Definitivno prva figura utakmice za sada. Mirno je sačekao centaršut Rodića sa levog boka i glavom kao na treningu duplirao prednost domaćina.

29. minut - Problem za Vladana Milojevića. Povredio se Jegor Prucec, pa je na teren ušao Seol koji će na poziciju desnog beka.

23. minut - Slična pozicija kao od pre sedam minuta, samo ovoga puta posle centaršuta Luke Ilića, Manojlović lako hvata loptu.

16. minut - Velika prilika za Zvezdu! Odličan centaršut Ilića posle čega je lopta pogodila stativu, međutim niko nije uspeo da je ubaci u gol Radničkog.

12. minut - Prete i gosti. Odlična povratna lopta Stujarta za Vanju Ilića čiji je udarac završio malo iznad prečke Marka Ilića.

10. minut - Šteta... Dobar napad crveno-belih. Olajinka je probio po levoj strani, dodao je do Maksimovića koji je loše primirio loptu i napravio faul.

4. minut - Gooool za Zvezdu! Ekspresno vođstvo šampiona Srbije. Sjajno je Luka Ilić povukao loptu kroz sredinu, uputio udarac i prevario Manojlovića.

1. minut - Počela je utakmica na Marakani prvim napadom za gostujuću ekipu.

15.55 - U prethodnih pet utakmica, svaki put je Zvezda izlazila kao pobednik iz meča sa gostima, pa se sličan scenario očekuje i danas, odnosno šampion Srbije je veliki favorit pred utakmicu. 

15.45 - Sa druge strane na klupi Radničkog su: Etongu, Frej, Ivelja, Nikolić, Pavlović, Petković, Tanko, Terzić, Zec i golmani Stanivuković i Stevanović.

15.35 - Na klupi Zvezde danas sede: Kanga, Milosavljević, Milson, Katai, Leković, Ndiaje, Radonjić, Seol, Silas, Šljivić i golman Guteša.

 

 

15.25 - Radnički je odlučio da meč započne u sastavu (4-2-2): Manojlović - Đo, Vojnović, Jamkam, Stojanović - Nišić, Stajić, Belaković, Ilić - Jurukov, Stjuart.

15.10 - Poznat je i sastav Crvene zvezde (4-2-3-1): Ilić - Prucev, Điga, Spajić, Rodić - Krunić, Elšnik - Maksimović, L.Ilić, Olajinka - Duarte.

15.00 - Vrlo je bitan ovo duel sa četu Vladana Milojevića koju već u utorak čeka gostovanje Monaku u Ligi šampiona. 

Za više sportskih informacija, zapratite našu Fejsbuk stranicu.

 

Komentari(0)

Loading