PAKLEN DOČEK ZA ALBANCE SA KOSMETA Biće tesno u Bukureštu!

19:20 | 18-10-2024

Fudbal 0

Rumuni vole da kažu da imaju tri brata: Dunav, šumu i Srbina.

EP 2024

Meč Rumunije i tzv. Kosova u C diviziji Lige nacija 15. novembra u Bukureštu izaziva veliku pažnju kod prijateljski nastrojenih istočnih suseda.

Rumuni, koji vole da kažu da imaju tri brata: Dunav, šumu i Srbina, u više navrata su pokazali šta misle o lažnoj državi, a paklen doček albanskim okupatorima sa Kosmeta spremaju i u nastupajućoj utakmici.

Ludilo pred meč sa selekcijom tzv. Kosova, pišu tamošnji mediji, pošto je za kartama zavladala istinska pomama. Naime, navijači fudbalske reprezentacije Rumunije oborili su rekord jer je u prvih 30 minuta od puštanja karata u prodaju kaparisano čak 5.000. Veruje se da će na Nacionalnoj areni u Bukureštu biti svih 40.000, s tim da će jedan sektor od 3.000 mesta biti prazan zbog kazne UЕFA.

To nije prvi put da se Rumuni i Albanci sa Kosova i Metohije sastaju u međusobnim mečevima. Navijači Rumunije tada su na tribinama isticali srpske zastave i transparent "Kosovo je Srbija", što su Albanci shvatili kao provokaciju i napustili teren. 

U meču odigranom u Prištini gosti su imali skandalozan doček, brutalno su vređani, psovani i pljuvani, i pravo je čudo da zbog očajne organizacije u Prištini niko nije povređen. 

Za više sportskih informacija, zapratite našu Fejsbuk stranicu.

 

Komentari(0)

Loading