OŠTRA PORUKA TERZIĆA: Piksi pogrešio u “egomanijačenju”, ne može da šalje hajdučke poruke

08:23 | 19-10-2024

Fudbal 0

Generalnom direktoru Zvezde se ne sviđaju pojedini potezi selektora Srbije.

Zvezdan Terzić

Jako zanimljivo je bilo tokom gostovanja generalnog direktora Crvene zvezde Zvezdana Terzića u "Miljanovom korneru". Mnoge poruke je poslao čelnik crveno-belih. Jednu i to prilično oštru i selektoru Srbije - Draganu Stojkoviću.

Istakao je Terzić da smatra da je Piksi previše euforično zabavljao javnost u Srbiji koja se obrušila na njega kada je podbacio u Kataru i Nemačkoj.

- Selektor je u startu pogrešio sa velikim obećanjima. Ljude ne razočaravaju prijatelji, događaji ili rezultati – već očekivanja. U velikoj meri je pravio ludačku atmosferu, što je na kraju platio ceh tako što je bio kritikovan u medijima. I pored toga, on ponovo kreće da baca narod u euforiju, što nema potrebe. Svesni smo da je Srbija mala zemlja i na osnovu čega se on bazira na tu euforiju? Nisu rezultati toliko loši nego kako se to predstavljalo… Mislim da je selektor pogrešio u svom “egomanijačenju” i ne može da šalje hajdučke poruke. Budi skroman i iz skromnosti napravi rezultate. Korak po korak. Naravno, mora da se ulije samopouzdanje igračima, bez prevelike želje za samoreklamerstvo.

Bio je Terzić veoma iskren kada je istakao da trenutno Crvena zvezda ne pripada elitnoj Ligi šampiona.

- Po primanjima i budžetu, po svim parametrima – Zvezdi nije mesto u Ligi šampiona. Ali, nama to uspeva, već deset godina smo stalni članovi grupnih faza evropskih takmičenja, od čega četiri puta u eliti. Narod bi bio zadovoljniji rezultatima u Ligi Evrope, igrali smo proleće, osvajali po 10 i 11 bodova… Mnogi kažu da je lepše igrati tamo, ali Liga šampiona je najveća scena i Zvezda mora da stremi ka tome. Ogroman je jaz između nas i naših protivnika. Sve je u parama… Kada imate novac, možete da kupite najbolje igrače.

Priznaje generalni direktor Zvezde da će klub teško nastaviti evropsko proleće.

- Veliki uspeh je sam plasman u Ligu šampiona… Slavna tradicija i istorija ne igraju, već današnji uslovi, budžet, igrači. Kada sam preuzeo klub slavli smo što smo organizovali prijateljsku utakmicu protiv Udinezea, a danas je normalno igrati sa takvim klubovima. Ako neko postavi nerealne ciljeve da Zvezda osvoji osam ili devet bodova – što je realnost ako želi prolaz dalje, ja moram da kažem da to nije realnost. I posle žreba sam rekao da verujem i da je to naš cilj, ne možemo da se predamo, ali da li je to realno – ne želim sebi da stavljam tegove od 300 kila na leđa - poručio je Terzić.

Za više sportskih informacija, zapratite našu Fejsbuk stranicu.

 

Komentari(0)

Loading