KAKVA BOMBA Zidan postaje selektor - nećete verovati koju reprezentaciju preuzima

13:44 | 21-10-2024

Fudbal 0

Vraća se na posao

Zinedin Zidan

Zinedin Zidan je prvi kandidat da nasledi Roberta Manćinija na klupi reprezentacije Saudijske Arabije. Italijanski stručnjak koji ima platu bliu 30 miliona evra je jako blizu otkaza, a mogao bi da ga zameni legendarni Francuz.

Serija loših rezultata u kvalifikacijama za Mundijal 2026. je uticala na sve izvesniji odlazak Manćinija, koga su anvijači ispratili zvižducima na poslednjoj utakmici.

Zidan je bez angažmana tri i po godine od kada je po drugi put napustio Real Madrid. Od tada se dovodio u vezu sa reprezentacijom Francuske, Bajernom i Mančester junajtedom, a sada bi mogao da završi na potpuno neočekivanoj destinaciji.

Ipak, Saudijci će imati težak zadatak da ga privole, s obzirom na to da Zidan konstantno odbija ponude i živi mirno van sveta fudbala.

Glavni adut u dovođenju Zidana će svakako biti novac. Manćinijeva plata je bila najveća na svetu, a veruje se da bi Francuz imao još veću. Takođe bi mogao da dobije i ulogu glavnog ambasadora u kampanji ove zemlje da dobije organizaciju Svetskog prvenstva 2034. godine.

Pored Zidana, kao moguće zamene za Manćinija se spominju Argentinac Ramon Dijaz i Francuz Erv Renar, koji su navodno već konktaktirani. 

Za više sportskih informacija, zapratite našu Fejsbuk stranicu.

Tagovi:

Komentari(0)

Loading