POSLEDICE HAOSA HULIGANA U PAZARU Napad navijača na policiju u Novom Pazaru,povređena 4 policajca, 10 uhapšenih

19:08 | 21-10-2024

Fudbal 0

Potpredsednik Vlade i ministar unutrašnjih poslova Ivica Dačić saopštio je da je danas u Novom Pazaru, na početku fudbalske utakmice između Novog Pazara i Partizana, došlo do drastičnog narušavanja javnog reda i mira i napada na policijske službenike, od kojih su četiri zadobila povrede, kao i da je do sada uhapšeno 10 izgrednika

Novi Pazar

- Na početku utakmice između Novog Pazara i Partizana, grupa takozvanih navijača Ekstremi i Torcida Sandžak, njih oko 120, je u ulici Borisa Kidriča, na oko 70 metara od zapadne tribine stadiona, upotrebivši topovske udare, vatromete, dimne bombe, kao i predmete poput cigli i kamenica gađala policijske službenike koji su se nalazili u kordonu. Prilikom napada, povređena su tri policijska službenika IJP PU Novi Pazar - rekao je Dačić.

Kako je naveo, nakon povlačenja, grupa navijača je u ulici Veljka Vlahovića na oko 100 metara od stadiona ponovo upotrebom kamenica, cigli i drvenih motki gađala u pravcu policijskih službenika, gde je povređen jedan policijski službenik IJP PU Novi Pazar, saopštio je MUP.

Ivica Dačić EPA-EFE/ANDREJ CUKIC
 

Dačić je dodao da se kod svih policijskih službenika trenutno radi o lakim telesnim povredama i da oni nisu zadržani u ZC Novi Pazar.

EPILOG NEZAPAMĆENOG HAOSA U PAZARU Huligani povredili šest policajaca u nemirima, brutalni snimci ispred stadiona šokirali sve (VIDEO)

Objasnio je da su se navijači, nakon što ih je policija potisnula, povukli i razišli. 

Dačić je poručio da će svi koji su učestvovali u napadu na policiju i kršenju javnog reda i mira biti uhapšeni i predati tužilaštvu.

- Svi moraju da odgovaraju, jer napad na policiju je napad na državu. Policija je već otpočela hapšenja, do sada je uhapšeno deset lica - naveo je on.

Dodao je i da je na lokacijama gde je došlo do napada na policijske službenike, oštećeno za sada pet putničkih vozila.

Za više sportskih informacija, zapratite našu Fejsbuk stranicu.

Komentari(0)

Loading