STADION KOJI MOŽE DA PRIMI POLA DRŽAVE Košarka pod zemljom, Vujadin Boškov za rekord: Evo gde će Zvezda igrati protiv Monaka u Ligi šampiona (VIDEO)

07:55 | 22-10-2024

Fudbal 0

Upoznajte stadion na kom će šampion Srbije igrati protiv "kneževa".

FK Monako

 

Fudbaleri Crvene zvezde igraće protiv Monaka meč trećeg kola Lige šampiona (18.45) na čuvenom stadiomu "Luj II", a ovaj tekst biće posvećen upravo domu fudbalera koji će ugostiti crveno-bele po drugi put u dve godine.

Smešten u malu kneževinu Monako, ova država uspela je da iznedri dva i te kako velika kluba u dva najpopularnija sporta u Evropi, fudbalu i košarci. "Luj II" je zapravo dom oba kluba pošto je, verovali ili ne, pod zemljom sala "Gaston Medisin", odnosno ekipe koju predvodi naš Saša Obradović, a iznad je fudbalski teren.

Pročitajte još:

Pročitajte još:

Pročitajte još:

Pročitajte još:

Pročitajte još:

Pročitajte još:

 

 

Stadion je otvoren 1939. godine i oduvek je bio planiran kao dom fudbalera Monaka. Pored toga domaćin je atletskog takmičenja Dijamantske lige. Ima svega nešto više od 16.000 mesta što je skoro polovina čitavog stanovništva Monaka. Najveću posetu stadion je doživeo 1990. godine protiv Sampdorije koju je predvodio Vujadin Boškov u Kupu Evropskih Šampiona.

FK Monako Alo
 

Nosi ime po Luju II koji je bio princ Monaka i čovek koji je zadužio ovu malu državu. 

FK Monako Alo
 

Nekada je stadion bio poznat i kao domaćin Superkupa Evrope jer je od 1998. pa sve do 2012. godine bio mesto rezervisano za meč osvajača Lige šampiona i Lige Evrope, ali je kasnije UEFA odlučila da se domaćin menja svake sezone.

Zvezda će na ovom stadionu igrati po drugi put u dve godine, a sada se navijači nadaju da se neće provesti kao 2022. kada je poražena sa (1:4).

Za više sportskih informacija, zapratite našu Fejsbuk stranicu.

Komentari(0)

Loading