VELIKI DAN ZA PARTIZAN Mijatović pravo u meso, otkrio zašto i kako se vratio u Humsku, Lazović najavio borbu

12:41 | 22-10-2024

Fudbal 0

Dan posle velikih promena u Partizanu, novi čelnici tima iz Humske održali su konferenciju za štampu

FK Partizan

FK Partizan doživeo je velike promene ovog ponedeljka. Održana je Skupština a na čelo kluba došao je Rasim Ljajić. On će biti predvodik radne grupa koja će u narednom periodu donsiti odluke.

Rasim Ljaljić dao je uvodnu reč.

- Sastajaćemo se jednom nedeljno! Doneli smo neke odluke i raspravljali smo o svemu. Velika je stvar što se navijači vraćaju - rekao je Rasim Ljajić.

Pročitajte još:

Pročitajte još:

Pročitajte još:

Pročitajte još:

Pročitajte još:

Pročitajte još:

Prisutinima se obratio i Predrag Mijatović.

- Hvala na poverenju! Ova priča je započeta skoro, nismo ni sanjali da ćemo danas biti ovde. Svesni smo šta nas čeka i koliko nas napora čeka da stvorimo nešto novo. Nismo došli da obećavamo, nego da radimo - rekao je Mijatović.

Predrag Mijatović Printscreen
 

 

Nastavio je u istom ritmu.

- Uhvatićemo se u koštac sa svim tekućim problemima. Tu je mnogo stvari koje treba uraditi i trebaće nam mnogo vremena. Ja bih bio najsrečniji da imam jedan čarobni štapić, da udarimo njime i da rešimo sve. To je realno. Kada je neko spreman da radi nešto novo i da rešava probleme, prvo mora da sagleda realno stanje onoga čime se bavi. Mi smo dobili neke informacije, pogledali smo to nešto na brzinu i susreli se sa nekim čudnim stvarima, ali rešavaćemo ih, ići ćemo u tom pravcu. Nama je potrebna pozitivna energija koja se crpi od naših navijača. Lako je biti Partizanovac kada ide dobro, teško je biti Partizanovac ovako. Ja sam mnogo puta imao situaciju da imam konferencije i u većim klubovima, ali sada sam uzbuđen, ne bih rekao da imam tremu, verujte pozitivno uzbuđen. Sa jako jasnom idejom šta hoćemo. Ali moram da tražim vreme. 

Mijatović i Lazović će se baviti sportskim sektorom.

-  Moramo Danko i ja da napravimo ozbiljnu analizu sportskog sektora i trebaće nam za to vremena. U fudbalu nema puno vremena, utakmice se igraju na sedam dana. Imali smo tešku utakmicu juče, to je taj preokret, zaokret. To je sada ono što svi hoćemo da uradimo, sportski i kada su sve druge strukture tu. Generalno sportski sektor pripada Danku i meni i mi ćemo donositi odluke. Biće tu i nepopularnih odluka. Ne želim nikoga da plašim, ali da je sve kako treba mi ne bismo bili tu. Pošto nije tako, hajde da svi smognemo snage da Partizan krene nekim novim putem.

Legendarni as ističe da nema straha.

- Nemam nikakav strah, pogotovo sportske prirode. Mi smo u kući Partizana i Partizan je naš. Nemamo nikakav problem da donosimo teške i nepopularne odluke. Biće raspravljene sa ljudima sa kojima treba. Nije nikakav problem da se suočimo, samo nam treba podrška. Ako nema vas, vas medija, ako nema navijača u najvećem mogućem broju, pokazaće da smo napravili taj savez, da smo telo koje će da diše u pravcu dešavanja u situaciji koja je jako, jako komplikovana. Dobijali smo informacije. Ovde je sve, ovde je bukvalno sve. Teška je situacija, ali ne i nerešiva. Zajedno sa vama, ali sa stotinama i stotinama hiljada navijala.

FK Partizan Printscreen
 

 

Danko Lazović se obratio pristutnima.

- Nisam imao dilemu kada sam dobio poziv. Partizanovac je najlepše biti danas. Jeste danas najteže, ali ja sam srećan jer ima partizanovaca koji su spremni da pomognu. Problemi su teški, nadam se i nerešivi, pričaćemo sa svima u nadi da će Partizan biti ono što je bio. Partizan je uvek pravio igrače i zarađivao novac, nadam se da će to srećno vreme da se vrati uz pomoć navijača i svih ljudi u našem klubu. Nisam imao dilemu, odluke će biti takve kakve će biti, ali moraćemo da definišemo probleme koji su nabacani i nagomilani. Ja od danas počinjem da radim, Peđa i predsednik, sve će biti u interesu Partiuzana.

Mijatović je otkrio kako se i zašto vratio u Partizan.

- Ja i dalje ne znam kako sam ja ovde i zašto. Mi smo se dva puta sreli, prekjuče smo doneli tu odluku, ja sam došao sa sastanka i rekao da ne mogu da verujem da sam tu. Mada svaka čast Rasimu jer me je nagovorio. Ja sam ovde došao bez ikakvog interesa. Nešto me zove iznutra, dobijam informacije, zovu me neki od vas, uvek sam bio blag, naklonjen, ali sada jer imam jasnu sliku jer me je Rasim nagovorio da dođem. Tu sam, svestan svega i u krajnjoj liniji ne bismo bili tu da je drugačije. Ljude zanima samo ono juče, samo utakmicu i 90 minuta i to je neka slika nas u klubu. Koristim ovo pitanje da kažem i pošaljem poruku, Razgovarali smo sa Savom Miloševićem koji ima moju apsolutnu podršku. Sada nam ne treba Gvardiola, nego Savo Milošević. Ne treba nam ni neki ko zna kakav generalni direktor nego Danko. Jer su Partizanovci.

Rasim Ljajić je govorio o navijačima.

- Ja sam sa navijačima pričao pre desetak dana kada sam se pitao da li da prihvatim ovo ili ne. Tada su istakli da će se vratiti na tribine onda kada se promeni uprava. Oni su bili vrlo skeptični da će se to desiti. Ja sam dobio saopštenje da se vraćaju, ta odluka je razumna i treba da je slede svi navijači i da dođu.

Lazović je pričao o januaru.

- Da li ste sada čuli šta su problemi? Ja sada da pričam šta su planovi u januaru? Partizan je u velikom problemu i ja ću insistzirati na tome da se to ne ponovi. Meni je mnogo teško što ne mogu da vam kažem da ćemo u januaru biti još jači. Ne znam da vam kažem šta će biti ujutru. Mi imamo dug od 60 miliona i šta ćemo još naći to je upitno. Moramo biti realni, dajte nam vreme koje nam je potrebno da ustanovimo probleme jer je Partizan vrlo ugrožen.

Za više sportskih informacija, zapratite našu Fejsbuk stranicu.

Komentari(0)

Loading