NA DANAŠNJI DAN PRE 13 GODINA Sitijeva kanonada na Old Trafordu i Balotelijevo čuveno "Zašto uvek ja"

18:32 | 23-10-2024

Fudbal 0

Utakmica koja će se prepričavati

mario baloteli

Pre tačno 13 godina su Mančester junajted i Aleks Ferguson doživelijedan od najtežih poraza ikada.

Tog 23. oktobra 2011. je Mančester siti slavio na "Old Trafordu" sa ubedljivih 6:1 i tako započeo dominaciju u mečevima sa gradskim rivalom. Tada je Junajted harao Engleskom, ali je Siti najavio menjanje poretka.

Oba tima su bila bez poraza do tog duela. Siti je bio prvi sa 22 boda, a Junajted drugi sa dva manje. Prvi gradski derbi u sezoni 2011/12 je pripao "građanima" i tim Roberta Manćinija je ostvario najubedljiviju pobedu ikada u mečevima sa ljutim rivalom.

Pročitajte još:

Pročitajte još:

Pročitajte još:

Pročitajte još:

Pročitajte još:

Pročitajte još:

Briljirao je Mario Baloteli sa dva gola, a posle prvog ostala je zauvek slika kako skida dres, a na majici ispod ispisana poruka: „Why always me?“

Dvostruki strelac je bio i Edin Džeko, dok su za Siti još upisali Serhio Aguero i David Silva, a Majkl Kerik je postigao jedini gol za Junajted koji nije znao šta ga je snašlo.

Tada su za klubove iz Mančestera nastupali Nemanja Vidić i Aleksandar Kolarov. Vidić nije igrao na tom meču zbog povrede, dok je Kolarov dobio šansu u završnici susreta.

Siti je kasnije došao do istorijske titule u čuvenom poslednjem kolu protiv Kvins Park Rendžersa, kada je postigao dva gola u nadoknadi vremena i došao do istorijskog uspeha. Bio je to početak dominacije koju je Siti uspostavio u engleskom fudbalu i od tada do danas je osvojio još čak sedam titula.

Sa druge strane, Junajted je samo još jednom uspeo da se okiti šampionskim naslovom i to 2013. u poslednjoj sezoni legendarnog Fergusona na klupi "crvenih đavola".

Za više sportskih informacija, zapratite našu Fejsbuk stranicu.

Komentari(0)

Loading