NEVEROVATAN SKANDAL U HOLANDIJI Sramotne scene, fudbaler Lacija "počašćen" majmunskim kricima (VIDEO)

19:53 | 25-10-2024

Fudbal 0

Scene kojima nije mesto ni na stadionu, ni u životu.

Loum Čauna

Neverovatno zaista. Kao da smo u nekom prošlom veku i paralelnom univerzumu pa se igrači vređaju na osnovu boje kože. Takvu "čast" je pretrpeo fudbaler Lacija Loum Čauna.

Sve se dogodilo tokom meča Tventea i Lacija u Holandiji u okviru Lige Evrope kada su huligani domaćeg tima, očigledno nezadovoljni rezultatom (2:0 pobeda italijanskog tima) počeli sa vređanjem tamnoputog fudbalera.

Čauna je vređan majmunskim kricima, tako standardnim folklorom za tamnopute fudbalere. Nešto slično doživljava i Vinisijus Žunior u Španiji.

 

 

Francuz poreklom iz Čada, je bio vidno uznemiren, pred sudijom Nikolom Dabanovićem čak je gestikulirao onako kako su njega provocirali, da mu približi šta trpi, dok su saigrači i igrači Tventea pokušali da ga smire.

Reagovao je na to i trener Lacija Marko Baroni, pa je izveo Čaunu u 89. minutu meča iz igre kako ne bi trpeo gnusne uvrede.

- Vređanje Čaune? Nažalost, mogu da potvrdim da je naš igrač to doživeo. To je tema koju ne želim sada da širim, pokušali smo da ga smirimo i posle sam ga izveo iz igre jer emotivno više nije bio u stanju da igra. Mislim da je četvrti sudija video šta se tačno dogodilo - rekao je trener Lacija posle utakmice.

Sada je na potezu UEFA da žestoko, žestoko sankcioniše zaista sramno ponašanje navijača Tventea.

Za više sportskih informacija, zapratite našu Fejsbuk stranicu.

 

Komentari(0)

Loading