NOVA ERA POČELA POBEDOM Partizan posle preokreta srušio Čukarički u prepunoj Humskoj

17:56 | 26-10-2024

Fudbal 0

Fudbaleri Partizana pobedili su Čukarički sa 3:1 u 13. kolu Superlige Srbije.

FK Partizan

Crno-beli su slavili golovima Natha (penal), Filipovića i Kalulua, dok je jedini strelac za klub sa Banovog brda bio Cvetković.

Dugo nije viđena ovakva atmosfera na stadionu u Humskoj. Južna, istočna i zapadna tribina su bile ispunjene do poslednjeg mesta.

Crno-beli su izgledali jako loše u prvom poluvremenu. Tim Save Miloševića nikako nije uspeo da stvori konkretnu šansu, a gosti su bili znatno opasniji.

Pročitajte još:

Pročitajte još:

Pročitajte još:

Pročitajte još:

Pročitajte još:

Pročitajte još:

Prvu priliku na utakmici je imao Tufegdžić nakon centaršuta Docića, ali nije uspeo da reaguje na pravi način. Nekoliko minuta kasnije je Docić ponovo centrirao, ali jena sreću crno-belih Ivanović bio u nedozvoljenoj poziciji.

Ipak, Čukarički je bolju igru krunisao u 25. minutu. Natho je izgubio loptu, Tufegdžić je krenuo prem akaznenom prostoru, zatim je uputio odličan pas ka Cvetkoviću, koji je savladao Jovanovića za vođstvo gostujućeg tima.

Partizan je tek u završnici prvog poluvremena ozbiljnije pripretio. najpre je pokušao Zubairu, ali je bio izblokiran, a onda i Jurčević čiji je udarac odbranio Mirković.

Na startu drugog dela je Partizan dobio penal. Miladin Stevanović je oborio Đorđa Jovanovića u šesnaestercu i sudija Milan Ilić je odmah pokazao na belu tačku. Odgovornost je preuzeo Natho i bez ikakvih problema doneo izjednačenje crno-belima.

Mogao je Čukarički odmah da uzvrati, ali je Jovanović odbranio pokušaj Tufegdžića.

U 65. minutu je domaćin došao do preokreta. Jurčević je izveo korner i uputio odličan centaršut, a na pravom mestu se našao Filipović i glavom smestio lotpu u mrežu.

Osam minuta kasnije je Miladinović imao veliku priliku da poravna rezultat, ali je jako loše šutirao.

Usledio je mirniji period utakmice, da bi u samoj završnici Partizan otklonio sve dileme oko pobednika. Pako Furer je ušao u igru i samo nekoliko trenutaka kasnije je asistirao Kaluluu, koji je pogodio za 3:1.

Crno-beli su u fantastičnoj atmosferi došli do četvrte uzastopne pobede u prvenstvu, a prve pod vođstvom privrmeenog rukovodstva na čelu sa Rasimom Ljajićem, Predragom Miajtovićem i Dankom Lazovićem.

Posle dugo vremena su tribine stadiona u Humskoj bile pune i to je nešto što svakako treba da raduje sve navijače Partizana.

U narednom kolu crno-beli gostuju TSC-u, dok će Čukarički dočekati Železničar.

 

 

PARTIZAN - ČUKARIČKI 3:1 (0:1)

Stadion Partizan

Sudija: Milan Ilić

Kraj utakmice!

90. minut - Gooool! Izgleda da je sve rešeno u Humskoj. Furer je upisao asistenciju samo što je ušao u igru. Uputio je centaršut sa leve strane, a na drugoj stativi se našao Kalulu i ubacio loptu u mrežu.

87. minut - Prilika za Jovanovića koji je mogao da reši meč. Kalulu je uradio veliki posao i centrirao sa desne strane, a napadač crno-belih je šutirao pravo u Mirkovića.

78. minut - Ovusu je morao da napusti igru zbog povrede. Umesto njega je ušao Šćekić.

73. minut - Kakva prilika za Čukarički, ali je Miladonović jako loše šutirao.

65. minut - Goooool! Preokret u Humskoj! Jurčević je izveo korner, a Filipović sjajno šutirao glavom za 2:1.

56. minut - Malo je nedostajalo da Čukarički ponovo povede. Tufegdžić je imao sjajnu priliki, šutirao je u levi ugao, ali je Jovanović odbranio.

54. minut - Gooool! Crno-beli su izjednačili rezultat! Natho je bio siguran iz penala. Poslao je Mirkovića na jednu, a loptu na drugu stranu.

52. minut - Penal za Partizan! Stevanović je oborio Jovanovića u šesnaestercu i sudija Ilić je odmah pokazao na belu tačku. Velika prilika za crno-bele da dođu do izjednačenja.

46. minut - Savo Milošević je napravio dvostruku izmenu. Umesto Kovača i Nikolića su ušli Zahid i Jovanović.

Kraj prvog poluvremena!

45+3 minut - Oštar start Tufegdžića nad Nathom i igrač Čukaričkog je dobio žuti karton.

45+1 minut - Umalo da gosti dupliraju prednost. Stativa je spasila Partizan.

43. minut - Partizan sve opasniji. Sada je Jurčević šutirao iz daljine, a Mirković je odbranio njegov pokušaj.

41. minut - Konačno prilika za crno-bele. Lopta je stigla do Zubaira, koji je traljavo šutirao i defanzivci Čuke su lako blokirali taj pokušaj.

29. minut - Dosuđen je slobodan udarac za Partizan na ivici kaznenog prostora. Arijaga je šutirao, ali nije to bilo dobro i lopta je otišla preko gola.

25. minut - Gooool! Čukarički vodi u Humskoj. Natho je izgubio loptu, Tufegdžić je nezadrživo krenuo prema kaznenom prostoru, a zatim asistirao Cvetkoviću, koji je bez problema smestio loptu u mrežu.

20. minut - Nova prilika za goste. Sisoko je centrirao sa desne strane, lopta je stigla do Cvetkovića koji je šutirao preko gola. Ponovo je odbrana Partizana bila loše postavljena, ali je to prošlo nekažnjeno.

9. minut - Opasan napad Čukaričkog. Docić je uputio odličan centaršut, ali je Ivanović na veliki sreću domaćih igrača bio u ofsajdu.

4. minut - Navijači na južnoj tribini su napravili bakljadu i utakmica je na kratko prekinuta zbog tima koji se nadvio nad stadionom.

Utakmica je počela!

15.05 - Desile su se velike promene u Humskoj ove nedelje. Milorad Vučelić i Miloš Vazura su napustili klub, a umesto njih je stiglo novo rukovodstvo na čelu sa Rasimom Ljajićem, Predragom Mijatovićem i Dankom Lazovićem. Ovo će biti prvi meč crno-belih nakon ovih promena. Takođe, najvatrenije pristalice koje nisu dolazile na stadion zbog bojkota se sada vraćaju i očekuje se velika poseta na stadionu Partizana.

15.00 - Dobar dan i dobrodošli na blog našeg portala posvećen meču 13. kola Superlige Srbije između Partizana i Čukaričkog.

Za više sportskih informacija, zapratite našu Fejsbuk stranicu.

Komentari(0)

Loading