ČUKARIČKI ZAGRMEO SAOPŠTENJEM Ovo je degradacija fudbala, skandal u Humskoj, čestitamo "gospodi" u odelima!

20:36 | 26-10-2024

Fudbal 0

Sve što je viđeno u Humskoj degradacija je srpskog klupskog fudbala - kažu sa Banovog brda

FK Partizan

Čukarički je izdao saopštenje nakon utakmice sa Partizanom, u kom poručuju da je meč u Humskoj rešen na poluvremenu od strane "gospode u odelima" iz centralne lože stadiona Partizana.

Brđani kažu da je sve što je viđeno u Humskoj degradacija srpskog fudbala i da se na taj način ne može napred.

Zatražili su ravnopravne uslove na terenu, poštoh i van njega, kako oni kažu, nemaju. Saopštenje prenosimo u celosti.

Pročitajte još:

Pročitajte još:

Pročitajte još:

Pročitajte još:

Pročitajte još:

Pročitajte još:

"Trebalo je to da bude derbi kola, utakmica posle koje će se pričati o sjajnoj atmosferi, punim tribinama, lepim potezima, golovima. I da posle te utakmice svi budu zadovoljni, i pobednik i poraženi. Umesto toga, viđen je skandal na stadionu u Humskoj ulici, posle kojeg bride obrazi srpskom fudbalu.

Partizan je pobedio posle preokreta, ali je meč rešen pri vođstvu našeg tima od 1:0. I to između dva poluvremena, i na tome „čestitamo“ gospodi u odelima iz centralne lože stadiona u Humskoj ulici. Ako je to Partizan kakav želite da stvorite, na dobrom ste putu.

Sve što je viđeno u Humskoj degradacija je srpskog klupskog fudbala. Ovako ne možemo napred. I pored činjenice da je država pomogla Partizanu kao nikad pre, da je pre samo nekoliko dana direktno uplatila novac za evropsku licencu, i to se ne krije, i pored činjenice da naš rival ima neuporedivo veći budžet, nisu mogli da nas savladaju 11 na 11.

Igrači Čukaričkog odigrali su najbolji meč u sezoni, stručni štab je sjajno pripremio utakmicu, bilo je prelepo gledati mlade momke sa Banovog brda kako plešu po terenu u Humskoj. Bili su svi zatečeni onim što su videli u prvom poluvremenu, pa su očigledno morali da reaguju u pauzi.

FK Partizan Marko Metlaš
 

I odradili su „posao“ onako kako im je nalogodavac to tražio. Jedanaesterac za Partizan posle obostranog povlačenja u 54. minutu, koji minut kasnije sudije se nisu oglasile posle očiglednog prekršaja nad Miladinovićem u šesnaestercu crno-belih. U oba slučaja nije bilo ni provere iz VAR sobe, da su proveravali, morala bi „gospoda“ u crnim odelima, inače kumovi, dodatno da se brukaju.

Glavni sudija je još u prvom poluvremenu dao žuti karton Marku Dociću, a posle prvog prigovora našeg kapitena direktno mu je poručio: „Hoćeš da ti dam crveni karton“? Zar se tako poštuje kapiten, koji je rekorder po broju odigranih mečeva za klub koji je konstantno u vrhu srpskog fudbala? Već tada bilo nam je jasno u kom smeru će ići utakmica, ukoliko naši igrači ne podlegnu pritisku sa tribina.

A oni su odigrali fantastično, i za to će biti nagrađeni. Sa trojicom bonus igrača u startnoj postavi, dvojicom koja su dobili šansu sa klupe, Andrejom Bačaninom, debitantom u prvom timu Čukaričkog, i to na ovakvoj utakmici!

FK Partizan Alo/ Marko Metlaš
 

I zbog svega toga molimo predsednika Aleksandra Vučića da nas uzme u zaštitu. Nije nam jasno zbog čega svi sabotariju Čukarički. Verovatno zbog toga što nismo dobili dinara od države, što sami punimo svoj budžet, što poslujemo onako kako to red nalaže i što veliki broj porodica živi od ovog kluba. I verovatno zbog činjenice da porez, za razliku od mnogih drugih, pa i našeg večerašnjeg rivala, plaćamo na vreme, u dinar, bez dana zakašnjenja.

Uostalom, pominjao je to i predsednik Vučić kao svetli primer u nekoliko navrata, i to nam prija. Zbog toga molimo gospodina Vučića da, zbog dobrobiti srpskog fudbala i 300 dečaka koji treniraju u Čukaričkom, obrati pažnju na stvari koje su se dogodile u Humskoj. I ne samo tu, naš tim nije imao ravnopravno suđenje ni u Novom Pazaru, niti u nekim drugim mečevima, u kojima smo žestoko oštećeni.

Što se tiče našeg protivnika, želimo da ih podsetimo da istorija ne počinje danas, ali i da moraju da znaju da im je Čukarički mnogo puta van terena pomogao i pružio ruku u trenucima kada je posrnuće Partizana moglo da bude i očitije, a bruka velikana veća. Jasno da takve ustupke ne treba pominjati ako se učine, ali ipak obavezuju na elementarno poštovanje koje je u više segmenata izostalo…

Čukarički će nastaviti da radi i da se bori na fer i sportski način. I samo tako naš fudbal može da napreduje. Ne tražimo nikakvu vrstu pomoći, ne tražimo da nas bilo ko gura, da nam pomaže. Tražimo samo ravnopravne uslove na terenu, kad su već van terena stvari sasvim drugačije. I ništa više od toga!", stoji u saopštenju objavljenom na sajtu kluba sa Banovog brda.

Za više sportskih informacija, zapratite našu Fejsbuk stranicu.

Komentari(0)

Loading