OVIM GESTOM ODUŠEVIO SPORTSKI SVET Tadić sagradio školu u Turskoj, za jednu stvar nije želeo da se sazna

06:00 | 27-10-2024

Fudbal 0

Dušan Tadić je donirao novac za obnovu škole u Turskoj

Tadić

Proslavljeni srpski fudbaler Dušan Tadić pomogao je deci u Turskoj posle razornog zemljotresa. Prvi cilj njegovog humanitarnog rada bio je da se obnovi škola, preneo je turski novinar Serdžan Hamzaoglu.

Bivši kapiten reprezentacije Srbije donirao je novac kojim je obnovljena škola u Hataju, posle zemljotresa koji se dogodio prošle godine 6. februara na prostoru jugoistočne Turske i severa Sirije. Mediji tvrde i da je vlast imala nameru da školu nazove po Srbinu, ali je on to odbio. 

SJAJNI TADIĆ Bivši kapiten Srbije dao gol, pa upisao asistenciju (VIDEO)

- Tadić je prošle godine dao donaciju za izgradnju škole u Hataji, zoni koju je pogodio zemljotres. Vlasti su želele da školu nazovu po njegovom imenu, ali je on to odbio - stoji u objavi. U zemljotresu je poginulo više od 50 hiljada ljudi, a preko 125.000 je povređeno. 

Dušan Tadić je profesionalne korake načinio u Vojvodini, potom je karijeru nastavio u Groningenu, Tventu, Sautemptonu. Dugi niz godina bio igrač Ajaksa za koji je odigrao 161 utakmicu i upisao 77 golova, a posle tima iz Holandije zaigrao je za Fenerbahče. Dres kluba iz Istanbula nosi od 2023, a u ovoj sezoni je odigrao 15 mečeva i zabeležio šest golova, a tome je pridodao i sedam asistencija.

Za više sportskih informacija, zapratite našu Fejsbuk stranicu.

 

Tagovi:

Komentari(0)

Loading