ŠTA SE OVO DEŠAVA? Nemanja Matić potpisao misteriozni papir, može da promeni budućnost fudbala (FOTO)

09:19 | 28-10-2024

Fudbal 0

Kakav haos u Francuskoj...

matic

Lion i Okser remizirali su u nedelju rezultatom 2:2 (1:0) u okviru 9. kola francuske Lige 1, ali taj rezultat ipak treba uzeti s rezervom - zato što postoji mogućnost da sve bude ponovljeno. Kako je to moguće i da li će se stvarno tako nešto desiti?

Pravila francuskog fudbala omogućila su pomenuti neobični scenario u Ligi 1 uvođenjem novog pravila "tehničkog prigovora", a ukoliko bude osvojen - prvi put u istoriji Lige 1 videćemo reprizu zbog sudijske odluke!

I to bi moglo da promeni fudbal, ako bi i ostale lige odlučile da prate sličan trend.

Ipak, postoji mogućnost da čitava situacija bude odbačena kao "besmislica" zbog zaštite ugleda sudija pomenute utakmice, kao i zbog zgusnutog rasporeda, ali i činjenica da su na kraju timovi podelili bodove na ravne časti...

Za razliku od verbalnog prigovora kod sudije za njegovu pogrešnu procenu, kada igrači rizikuju i žuti karton, tehnički prigovor je zvanična žalba na sudijsku odluku i ulaže se u toku meča. Videli smo je u rukama glavnog sudije Stinata kada je kapiten Oksera pobesneo zbog kontroverzne odluke da se Lionu dosudi jedanaesterac.

Za razliku od prigovora koji se prinosi nakon meča, daleko je upečatljivije kada kapiten sudiji donosi papir na koji moraju da se potpišu oba kapitena - tako je uz Žabala tu bio i Nemanja Matić, kao kapiten Liona. 

Ostaje da se vidi kakva će biti krajnja odluka i ima li šanse da se ovaj meč zaista ponovi...

Za više sportskih informacija, zapratite našu Fejsbuk stranicu.

Komentari(0)

Loading