ZBOG ARKANA JE MORAO DA BEŽI IZ GRČKE Evo ko je bio iznenada preminuli golman

14:22 | 28-10-2024

Fudbal 0

Legendarni hrvatski golman Tonči Gabrić preminuo je u 63. godini

ZBOG ARKANA JE MORAO DA BEŽI IZ GRČKE Evo ko je bio iznenada preminuli golman

Najveći trag je ostavio u Hajduku iz Splita, za koji je branio u dva navrata, a bio je deo tima koji je u sezoni 1994/95 osvojio triplu krunu. 

Karijeru je počeo u RNK Splitu, a kasnije je pored Hajduka branio još i za Čelih, PAOK, Pazinku i Rijeku. Kariejru je završio u Hajduku 1999. godine nakon čega je počeo da se bavi trenerskim poslom.

Ostaće upamćen po tome što je nastupio na rpvoj zvaničnoj utakmici reprezentacije Hrvatske od osamostaljenja protiv SAD, koju su Hvrati dobili rezultatom 2:1.

U jednom od poslednjih intervjua, Tonči Gabrić je za "Večernji list" govorio o periodu koji je proveo u Solunu, u dresu PAOK-a, istakavši da ga tamošnji navijači nisu hteli u ekipi za vreme rata u Jugoslaviji.

- Mogao bih sada da vam pripovedam sat vremena. Jedna od tih priča je i ona kada su mi 1993. godine na automobilu splitskih registarskih oznaka ostavili pretnju. Jedno jutro mi je na parkingu, na prednjem staklu, osvanuo poster hrvatske reprezentacije u kojoj sam i ja bio, na kojem je na mojoj glavi bila rupa i strelica, uz pretnju: "Ustašo, ovako ćeš završiti...' U to doba Arkan je slao svoje vojnike na odmor u taj deo Grčke. Taj incident bio je jedan od razloga zbog kojih sam otišao iz Grčke - ispričao je Gabrić za "Večernji".

- Ćiro me je doveo dole. Zajedno smo bili tamo godinu dana. Sećam se svega. Sada mi, ovako na prvu, na pamet pada jedan derbi s Olimpijakosom kada su nas zasuli kamenjem. Sleteli smo na aerodrom, čuvalo nas je milion policajaca. Ćiro i ja smo sedeli u autobusu na prvom, odnosno, drugom sedištu. U jednom trenutku je kamen rabio naš prozor. Kad je staklo počelo da puca, ja sam se bacio ispod sedišta, a Ćiro je već bio dole. Gleda me i kaže: "Sine, pa gde smo mi to došli?'".

Za više sportskih informacija, zapratite našu Fejsbuk stranicu.

Marakana
Fudbal

VELIKO INTERESOVANJE ZA MEČ SA BARSOM Zvezda već rasprodala istok i zapad, evo kada će biti pušten poslednji kontingent karata

15:31

28 oktobar, 2024

Fudbal

Fudbaleri Crvene zvezde će na stadionu “Rajko Mitić” 6. novembra od 21 sat dočekati Barselonu. Klub je obavestio navijače da su sve ulaznice koje su do sada puštene u prodaju rasprodate, te da do karata za duel Lige šampiona svi zainteresovani mogu doći isključivo kupovinom paketa ulaznica ili nakon prvenstvenog meča sa Vojvodinom.

Komentari(0)

Loading