KONAČNO JE SVE PRIZNAO Murinjo: Da, istina je, ja nisam...

13:09 | 03-10-2023

Fudbal 0

Trener fudbalera Rome Žoze Murinjo izjavio je danas "da se slaže sa onima koji tvrde da je ponizan" i dodao da ima empatiju za ljude sa kojima radi, prenosi italijanski Skaj sports

Žoze Murinjo
EPA-EFE/GIUSEPPE LAMI

Roma je slabo startovala u novoj sezoni u Seriji A, a rimski klub se trenutno nalazi na 13. mestu na tabeli sa osam bodova. Murinjo ima ugovor sa klubom do kraja sezone, a italijanski mediji tvrde da portugalski stručnjak neće da dobije ponudu za produžetak saradnje ako "vučica" nastavi sa slabim rezultatima.

"Nisam ponizan i slažem se s ljudima, koji to kažu. Ali imam i neka ostvarenja u karijeri. Osvojio sam Ligu šampiona sa Portom, što je ogroman uspeh, sa devet portugalskih igrača u prvoj postavi u finalu, sa sedam fudbalera koji nisu igrali LŠ do te sezone. Bio sam srećan, jer sam mogao da radim u velikim klubovima. Sa Mančester junajtedom i Romom sam osvojio evropski trofej", rekao je Murinjo.

On je pre Rome vodio Totenhem, Mančester junajted, Čelsi, Real, Inter, Porto i Leiriju, a u trenerskoj karijeri je ukupno osvojio 25 trofeja.

"Jedan genijalni profesor sa univerziteta mi je rekao da neću da budem trener fudbalera, već ljudi koji igraju fudbal. Nema tu tajni. Jednostavno sam svoj, imam empatiju za ljude koji rade sa mnom. Empatija ujedno znači da ste kritični, otvoreni, iskreni, ali i da zahtevate neke stvari od igrača", objasnio je Murinjo.

 

@alo_portal EKSKLUZIVNO ZA ALO! Nole: Volim košarku, ali bolje da se držim reketa! Šampion u društvu šampiona. Novak Đoković ekskluzivno za Alo! sa veličanstvenog dočeka u Beogradu, govori s puno strasti 🎥| D. J. Bužić #alo #alodnevnenovine #novakdjokovic ♬ original sound - Alo_portal

 

Za više sportskih informacija, zapratite našu Fejsbuk stranicu.

Tagovi:

Komentari(0)

Loading