TOTALNI RASPAD SISTEMA Albanija i lažna država Kosovo u fudbalskom ratu

13:30 | 03-10-2023

Fudbal 0

Frka...

Navijači Albanije
AP Photo/Czarek Sokolowski

Fudbalske reprezentacije Albanije i lažne države Kosovo su u klinču... I to zbog igrača rođenih u Srbiji.

Mirlin Daku rođen je u Gnjilanu 1998. godine a Arbnor Muja u Kosovskoj Mitrovici iste godine, a osim što su rođeni na prostoru Srbije i vršnjaci su, njima je zajedničko i to što igraju za reprezentaciju Albanije, a ne za nepostojeću tvorevinu.

Međutim, nije to izazvalo bes u Prištini, već to što su Albanci pikirali još jednog igrača lažne države Lumbarda Delova. Naime, Tirana želi u svojim redovima Delova iako je odigrao jedan meč za lažnu državu.

- Delova je već igrao za našu reprezentaciju, neprihvatljivo je da ga zove drugi tim - poručio je Agim Ademi. čelnik samoproglašenog fudbalskog saveza sa kancelarijom u Prištini.

S druge strane, Armando Duka, predsednik Fudbalskog saveza Albanije, odbacuje sve kritike, kaže da nisu na mestu i da igrači sami biraju za koju državu će igrati.

- Ne vidim u tome ništa sporno i negativno. Pitajte bilo koga sa Kosova odakle je, oni će vam reći: "Ja sam Albanac" - kazao je Duka.

 

@alo_portal EKSKLUZIVNO ZA ALO! Nole: Volim košarku, ali bolje da se držim reketa! Šampion u društvu šampiona. Novak Đoković ekskluzivno za Alo! sa veličanstvenog dočeka u Beogradu, govori s puno strasti 🎥| D. J. Bužić #alo #alodnevnenovine #novakdjokovic ♬ original sound - Alo_portal

 

Za više sportskih informacija, zapratite našu Fejsbuk stranicu.

 

Komentari(0)

Loading