OVO NIKADA NIJE VIĐENO U ISTORIJI SVETSKIH PRVENSTAVA Prve tri utakmice Mundijala 2030. u Južnoj Americi, a onda se turnir seli u Evropu i Afriku

17:22 | 04-10-2023

Fudbal 0

Domaćini će biti najpre Argentina, Urugvaj i Paragvaj, a potom Španija, Portugalija i Maroko

Mundijal
EPA-EFE/Friedemann Vogel

FIFA je danas odlučila da je prve tri utakmice Svetskog prvenstva 2030. godine igraju u Argentini, Urugvaju i Paragvaju. A, onda će se turnir preseliti u druge tri zemlje i to na još dva kontinenta!

Domaćini ostatka Mundijala biće Španija, Portugalija i Maroko, zemlje iz Evrope i Afrike. Tako da kada se sve podvuče, ispada da će se Svetsko prvenstvo u fudbalu 2030. godine igrati u šest zemalja i na tri kontinenta: u Južnoj Americi, Evropi i Africi!

Ovo odluku doneo je danas Savet FIFA, pa ostaje još da 24. decembra to sve potvrdi Kongres Svetske fudbalske asocijacije, što će se nesumnjivo dogoditi, u pitanju je samo tehnička stvar.

@alo_portal EKSKLUZIVNO ZA ALO! Nole: Volim košarku, ali bolje da se držim reketa! Šampion u društvu šampiona. Novak Đoković ekskluzivno za Alo! sa veličanstvenog dočeka u Beogradu, govori s puno strasti 🎥| D. J. Bužić #alo #alodnevnenovine #novakdjokovic ♬ original sound - Alo_portal

Za više sportskih informacija, zapratite našu Fejsbuk stranicu.

 

Komentari(0)

Loading