TEATAR KOŠMARA, ĐAVO NOSI SVOJE Galatasaraj odneo bodove, Old Traford od 1986. ne pamti ovako očajan Junajted

06:30 | 05-10-2023

Fudbal 0

Slavni klub prvi put izgubio startne dve utakmice u grupnoj fazi Lige šampiona

Ikardi srušio Junajted
AP/Dave Thompson

Mančester junajted, pod tim imenom osnovan 1902. godine (kao Njuton hit i ranije - 1878), nikad nije izgubio prva dva meča u grupnoj fazi Lige šampiona. Do preksinoć. Galatasaraj postoji 117 godina i nije se radovao pobedi u Engleskoj. Do preksinoć. Popularni „Teatar snova“ preksinoć je bio Teatar košmara.

Odavno, zapravo, đavo nosi svoje iz doma engleskog velikana. Još od odlaska Aleksa Fergusona (leto 2013) tamo se ne slavi titula Premijer lige. Otkako legendarnog Škota nema na klupi, uzeli su tek šest trofeja. A peharu Lige šampiona nisu ni prišli. Ni završnici čak. Neće ni u ovoj sezoni, sva je prilika.

Ikardijev lob za konačnih 2:3

Kad je Hejlund u 17. minutu zatresao mrežu turskog šampiona, niko na „Old Trafordu“ ni u najgorem košmaru nije mogao da zamisli poraz. Međutim, već šest minuta kasnije Zaha je izjednačio. Hejlund je u 67. ponovo digao na noge 73.204 gledaoca, da bi Akturkoglu u 71. vratio egal. Onda je na scenu stupio Mauro Ikardi.

Argentinac u 78. nije iskoristio penal, ali je tri minuta kasnije majstorski savladao Onanu za konačnih 2:3.

Galatasaraj je sa senzacionalnih 3:2 - ako je uopšte više senzacija pobeda protiv „crvenih đavola“ - odneo bodove u Istanbul i ostavio Junajted da čami na poslednjem mestu grupe A. Bez osvojenog boda. Bez šansi, čini se, da prođe u nokaut-fazu. A kad se na to doda položaj na tabeli Premijer lige (10), jasno je u kakvom paklu je tim Erika ten Haga.

Osvetnik Zaha

Vilfird Zaha je pre decenije doveden na „Old Traford“ kao 20-godišnjak koji obećava. A dali su mu da odigra tek četiri utakmice! Kad je posle tri pozajmice konačno otišao, postao je legenda Kristal Palasa (458 mečeva, 90 golova). Sad se vratio i osvetio Junajtedu.

- Srećan sam što igram u Ligi šampiona i postižem golove. Ovo je velika noć za mene - rekao je reprezentativac Obale Slonovače.

Holandski trener, pak, smatra da njegovi skupoceni izabranici mogu da vaskrsnu. Kako, to izgleda samo on zna. Činjenica je da je ovo bio njihov šesti poraz na prvih 10 utakmica u sezoni, što se gigantu s „Old Traforda“ nije dogodilo od 1986. Pride, u prvih 10 mečeva su primili 18 golova, što je najlošiji učinak od sezone 1966/67!

- Sve je otvoreno, ostale su još četiri utakmice, svaka će biti teška, ali znamo šta treba da radimo. Prošle sezone smo bili briljantni, bolji nego što je iko očekivao, ali ovo sad nismo mi. U veoma teškom smo periodu, to svi vide, ali borimo se i držimo zajedno, podržavamo jedni druge. Borićemo se, moramo bolje i zajedno ćemo se izbaviti - istakao je Ten Hag.

@alo_portal EKSKLUZIVNO ZA ALO! Nole: Volim košarku, ali bolje da se držim reketa! Šampion u društvu šampiona. Novak Đoković ekskluzivno za Alo! sa veličanstvenog dočeka u Beogradu, govori s puno strasti 🎥| D. J. Bužić #alo #alodnevnenovine #novakdjokovic ♬ original sound - Alo_portal

Za više sportskih informacija, zapratite našu Fejsbuk stranicu.

 

Komentari(0)

Loading