BUKARI ČUVA NADU O EVROPSKOM PROLEĆU Zvezda u 88. minutu do remija protiv Jang Bojsa, reprezentativac Gane igra sezonu iz snova

22:56 | 04-10-2023

Fudbal 0

Fudbaleri Crvene zvezde remizirali su na svom terenu sa Jang bojsom - 2:2, u drugom kolu grupe G lige šampiona

Zvezda - Jang bojs
AP Photo/Darko Vojinovic

U drugom meču ove grupe Mančester siti je kao gost savladao Ljapcig sa 3:1.

Podigla se velika euforija, naročito posle dobre partije u Mančesteru. Nadali su se "zvezdaši" pobedi protiv, na papiru, najslabijeg rivala u grupi.

Međutim, Zvezda je u Beogradu osvojila "samo" bog protiv Jang Bojsa koji iz srpske prestonice nosi veliki bod stavlja crveno-bele u nešto nezavidniju situaciju.

Pročitajte još:

Pročitajte još:

Pročitajte još:

Pročitajte još:

Pročitajte još:

Pročitajte još:

Sve je išlo dobro, pretila je Zvezda, istina i gost, ali je šampion Srbije imao zrelije šanse u prvom poluvremenu. Mirisalo je na pogodak Šerifa Ndiajea koji je bio najprimetniji na terenu.

U 35. minutu napadač je na sjajno dodavanje Osmana Bukarija postigao prvenac u Zvezdinom dresu i podsetio navijače da ipak treba imati poverenja u njega.

Slavlje fudbalera Zvezde AP Photo/Darko Vojinovic
 

 

Zvezda je ponovo pogodila preko Osmana Bukarija u nadoknadi prvog dela igre, ali je VAR pokazao da je bio ofsajd.

Sve je mirisalo na prvu pobedu Zvezde u grupnoj fazi Lige šampiona još od Olimpijakosa pre četiri godine.
Kada je počelo drugo poluvreme, pred navijačima se javio flešbek sa "Etihada". Samo 180 sekundi bilo je potrebno Ugriniću da donese izjednačenje.

Tada se sve promenilo i inicijativu je preuzeo Jang Bojs, a u 61. minutu, Zvezda je goste počastila penalom koji je Iten realizovao i doneo preokret.

Jako bitan momenat za domaće bio je ulazak Aleksandra Kataija, Žana Filipa Krasoa i Pitera Olajinke koji su pokrenuli crveno-bele. 

Počela je inicijativa, pritiskala je Zvezda, a Bukari pokazao magiju i u 88. na perfektno dodavanje Krasoa provukao loptu tamo gde se niko nije nadao i postavio konačan rezultat, rezultat koji ne ide na ruku šampionu Srbije, ali ga ostavlja u igri, pre svega za treću poziciju.

Kako bi se tako nešto i desilo, biće potrebna pobeda u Bernu. Ko zna, možda i neka magična noć na "Marakani" protiv Lajpciga ili Mančester sitija, ali ova protiv "mladih momaka" to nije bila.

CRVENA ZVEZDA - JANG BOJS 2:2 (1:0)

Strelci: Endijaje 37, Bukari 88 - Ugrinić 48, Iten 60 penal

Stadion: Rajko Mitić (Beograd), Sudija: Vilijam Kolum (Škotska).

Crvena zvezda: Glazer – Mijailović, Điga, Dragović, Rodić (od 61. Olajinka) – Stamenić (od 69. Lučić), Hvan – Bukari, Ivanić, Mitrović (od 69. Katai) – Endijaje (od 80. Kraso).

Jang bojs:  Raćopi – Janko, Kamara, Benito (od 47. Amenda), Garsija – Nijase, Maleš (od 74. Čaiva), Monteiro, Ugrinić – Elija, Iten (od 74. Ganvula).

Kraj! Remi Zvezde i Jang bojsa - 2:2!

90+2 - Fudbaleri Jang bojsa su na konopcima, mogu li crveno-beli do sva tri boda?

90. minut - Sedam minuta nadokande!

88. minut - Goooooool! Kakav pogodak Bukarija!  Akcija koja gotovo da ništa nije obećavala pretvorila se u pogodak Crvene zvezde! Kraso je fenomenalno reagovao i pronašao Bukarija koji je samo odjednom došao u izglednu poziciju i gotovo iz mrtvog ugla matirao Raćopija za eksploziju oduševljenja! 

83. minut - Novi napadač na terenu je promašio šansu sa sedam metara, skočio je između Đige i Dragovića... Za to vreme, Mančester siti je poveo u Lajpcigu preko Alvareza, sada je 2:1.

78. minut - Centrirao je Mijailović, a glavom, samo u spoljni deo mreže, šutirao je Katai.

70. minut - Tako je malo nedostajalo da Katai iz prvog kontakta zatrese mrežu! Dve odlične šanse imala je Crvena zvezda, ali je golman Raćopi spustio rampu na svom golu pošto je raščistio opasnost.

60. minut - Điga je igrao rukom i to je penal za goste! Potpuni preokret Jang Bojsa, sada Švajcarci vode na "Marakani" posle greške Đige. Siguran sa 11 metara bio je Iten.

58. minut - Pritisak fudbalera Zvezde.

54. minut - Poništen drugi gol Zvezdi večeras! Ndijaj je savladao golmana rivala, ali je nažalost ponovo to učinjeno iz nedozvoljene situacije.

48. minut - Užasan početak drugog poluvremena, baš kao u Mančesteru pre dve nedelje. Ugrinić je polio fudbalere Zvezde ledenom vodom i doneo izjednačenje. Pobegao je Stameniću koga celo veče ozbiljno muči i stalno je bar pola koraka ispred njega, a onda matirao Glazera uz mnogo osećaja.

POLUVREME!

45. minut - Igraće se još pet minuta.

36. minut - GOOOOOOOL! Šerif Ndiaje! Odlično je prošao Bukari i poslao loptu ka napadaču Zvezde koji menja rezultat! Prvo je dosuđen ofsajd, ali je VAR potvrdio da je sve čisto!

 

 

27. minut - Opasan udarac Garsije sa nekih 20 metara, ali je Glazer na visini zadatka.

25. minut - Inicijativa Zvezde u ovim momentima, ali bez pravog udarca ka golu rivala.

17. minut - Prva javna opomena na meču za Šerifa Ndiajea koji je faulirao protivničkog igrača.

6. minut - Kakva sada šanza za Zvezdu! Hvang je centirao, a Ndijaje petom probao. Nije ovo očekivao golman gostiju, ali je uspeo nekako da odbrani.

4. minut - Prva prilika za goste iz Berna. Probao je igrač srpskih korena i potencijalni reprezentativac naše zemlje Darian Maleš.

21.00 - Utakmica je počela!

20.46 - Među gledaocima koji su stigli na stadion je i najbolji svetski teniser Novak Đoković.

20.11 - Manje od sat vremena pred početak utakmice stadion se prilično popunio.

Liga šampiona Miloš Milenović
 
Liga šampiona Miloš Milenović
 

19.20 - Zvezda je pred duel sa Švajcarcima savladala niški Radnički sa 1:0 u Mozzart Bet Superligi Srbije. Jang bojs je takođe minimalnim rezultatom bio bolji od Grashopersa.

 

 

19.15 - Gledajući kroz istoriju, Crvena zvezda se četiri puta sastajala sa Jang Bojsom i uvek je bila ukupni pobednik. Oba puta u kvalifikacijama za Ligu šampiona. Prvi put 2004, a poslednji put 2019. godine.

19.11 - U uvertiri pred ovaj susret, omladinci Crvene zvezde savladali su Jang bojs sa 2:1

19.10 - Dobro veče i dobrodošli na blog našeg portala posvećen utakmici drugog kola grupe G Lige šampiona u kojoj se sastaju Crvena zvezda i Jang bojs. Uz alo.rs pratite sva dešavanja sa "Marakane".

@alo_portal EKSKLUZIVNO ZA ALO! Nole: Volim košarku, ali bolje da se držim reketa! Šampion u društvu šampiona. Novak Đoković ekskluzivno za Alo! sa veličanstvenog dočeka u Beogradu, govori s puno strasti 🎥| D. J. Bužić #alo #alodnevnenovine #novakdjokovic ♬ original sound - Alo_portal

Za više sportskih informacija, zapratite našu Fejsbuk stranicu.

 

Komentari(0)

Loading