MATIĆ PRED MEČ SA GENKOM Uz podršku Leskovčana do pozitivnog rezultata

20:40 | 04-10-2023

Fudbal 0

Sutra od 21 sat, fudbaleri Čukaričkog odigraće na stadionu "Dubočica" meč drugog kola grupne faze Lige konferencije protiv ekipe Genka

Igor Matić
EPA-EFE/Tibor Illyes HUNGARY OUT

Pred sutrašnji susret, novinarima se u Leskovcu obratio šef stručnog štaba Brđana, Igor Matić.

- Novi izazov za nas, nova utakmica protiv jednog jako dobrog protivnika. Mislim da je ovo najkvalitetnije ekipa u našoj grupi. Očekuje nas jedna lepa utakmica, protiv ekipe koja je kvalitetna u svim fazama. Milsim da posle prve utakmice, sad ne bi trebalo da bude treme. Ovo je neki novi izazov, novo iskustvo za nas, i uz dužno poštovanje prema protivniku mi sutra treba da verujemo u sebe, naš kvalitet i prenesemo na teren ono što smo radili do sada. Verujem da možemo da izvučemo pozitivan rezultat.

Kakvo je zdravstveno stanje u ekipi?

- Osim Stefana Kovača i Ze Marija, svi ostali iigrači su spremni za utakmicu - rekao je Matić i potom istakao da će njegov tim sutra pokušati da "napadne" rivala:

- To zavisi od protivnika, mi ćemo pokušati da budemo ofanzivni i da budemo ti koji se pitaju na terenu. Ipak, to ne zavisi samo od nas. Mnogo zavisi od toga kakav je protivnik i koliko je kvalitetan, a o Genku ne treba trošiti reči. Verujem da u nekim momentima možemo da se nametnemo. Očekujem jednu veoma lepu, dobru i interesantnu utakmicu sutra. 

NA ISPITU PROTIV DEKIJA Evo gde možete da gledate duel Čukaričkog u Evropi

Veruje trener Čukaričkog da će njegovi miljenici sutra imati ogromnu podršku publike.

- Za to se živi i za to se igraju utakmice. Znam koliko to znači igračima, siguran sam da će nam publika sutra biti dodatni vetar u leđa. Ovom prilikom pozivam navijače da dođu u što većem broju i siguran sam da će imati šta da vide na terenu - dodao je Igor Matić.

Dobro su Brđani upoznati sa ekipom Genka.

- Trče dobro i napred i nazad. Jako su dobri i ofanzivno i defanzivno. Igraju na gol više, ali ne zapostavaljaju defanzivu. Ako pričamo o Evropi i ovom takmičenju, ekipa su na mnogo visokm niovu. Dosta mečeva njihovih sam gledao. Čekali smo rivala u kvalifikacijama za LE, Olimpijakos jeste prošao, ali je Genk bio kvalitetniji u oba meča. Ekipa su koja ima i vrline i mane, ali imaju više vrlina. Opet, mi ćemo te mane pokušati da iskoristimo.

Podsetimo, Čukarički je grupnu fazu ovog evropskog takmičenja otvorio porazom, pošto je u Budimpešti od ekipe sa Banovog brda bio bolji Ferencvaroš, koji je slavio rezultatom 3:1. Sa druge strane, Genk i Fiorentina su remizirali - 2:2. 

BONUS VIDEO: 

Za više sportskih informacija, zapratite našu Fejsbuk stranicu.

Komentari(0)

Loading