NAGRADA ZA SJAJNU PARTIJU PROTIV JANG BOJSA Bukari u timu kola Lige šampiona

16:10 | 05-10-2023

Fudbal 0

Nezaustavljivo je delovao Osman Bukari na utakmici između Crvene zvezde i Jang Bojsa, te od UEFA dobio nagradu za igrača meča, a danas ga je sačekalo novo priznanje, s obzirom na to da se brzonogi reprezentativac Gane našao u idealnom timu grupne faze Lige šampiona

Bukari doneo bod Zvezdi
Alo/Marko Metlaš

Prvo asistencija, a potom i fantastičan pogodak u finišu, uz podizanje Marakane na noge u više navrata sjajnim driblinzima i prodorima, bilo je dovoljno da Bukari napuni oko i onim najoštrijim fudbalskim kritičarima. Nije bilo dileme oko nagrade za igrača utakmice, a vrlo je izvesno bilo i to da će se naći u timu kola. UEFA kroz osvojene fantazi poene bira idealnih 11, a od Bukarija sa 13 bodova su samo Brais Mendez (Real Sosijedad) i Džud Belingem (Real Madrid) sa 14 bili bolji. 

ZANIMLJIVA SITUACIJA NA "MARAKANI" Kako je Osman Bukari golom doneo Zvezdi novac, ali u isto vreme i ispraznio kasu za 100.000 evra?
 
Činjenica je da Bukari samo potvrđuje ono što je prethodne sezone najavio fantastičnim golom u večitom derbiju, te da je sada jedan od glavnih aduta Baraka Bahara za Ligu šampiona. Mali broj igrača može da se pohvali time da je postigao pogodak Mančester Sitiju na njihovom terenu, a učinak vihornog ofanzivca se sada svodi na dva gola i asistenciju u dva meča. Ako računamo kompletnu statistiku, Bukari je na 64 utakmice za Zvezdu postigao 23 gola.
 
Tim kola Lige šampiona: Ter Štegen (Barselona)- Kalabrija (Milan), Šer (Njukasl), Sančez (Galatasaraj)- Bukari (Crvena zvezda), Mendez (Real Sosijedad), Belingem (Real Madrid), Almiron (Njukasl)- Bruma (Braga), Sikan (Šahtjor), Hojlund (Mančester Junajted). 

BONUS VIDEO: 

Pročitajte još:

Pročitajte još:

Pročitajte još:

Pročitajte još:

Pročitajte još:

Pročitajte još:

Pročitajte još:

Pročitajte još:

Pročitajte još:

Pročitajte još:

Za više sportskih informacija, zapratite našu Fejsbuk stranicu.

Komentari(0)

Loading