LALATOVIĆ U SVOM STILU Nisu oni tu zbog ljubavi prema Zvezdi

13:07 | 06-10-2023

Fudbal 0

Bivši trener crveno-belih istakao je da bi Liga Evrope bila idealno takmičenje kako bi se stranci uigrali

Nenad Lalatović
FK Vojvodina

Nakon remija Crvene zvezde i Jang Bojsa (2:2), svoje mišljenje o ekipi dao je Nenad Lalatović.

ZVEZDA IMA NAJBOLJEG GOLMANA U LIGI ŠAMPIONA Omri Glazer je zid, evo koliko odbrana je upisao protiv Jang bojsa

On je za portal "Republika" analizirao meč.

- Bez obzira na krajnji rezultat, crveno-beli su odigrali kvalitetan meč. Posebno poslednjih 20 minuta. Nisu se obrukali, ali svi smo mi očekivali pobedu, posebno protiv Jang bojsa, ipak nisu oni Mančester siti. Bitno je da nisu izgubili, na Marakani ne sme da se izgubi, ja nikada nisam izgubio utakmicu u Evropi na domaćem terenu. Sada je Zvezdina realnost da budu na kraju treći, ako budu drugi biće senzacija, a ako zavše na četvrtom mestu biće prava katastrofa, izjavio je Lalatović.

Istakao je da je pobeda izostala zato što crveno-beli nemaju jake utakmice u domaćem prvenstvu.

- Izgleda mi kao da Crvena zvezda nema dovoljnu snagu, ali to je zato što prvenstvo Srbije nije dovoljno jako. S druge strane, protivnici crveno-belih igraju u mnogo jačim ligama i onda imaju snagu da izdrže meč. Zbog toga srpski tim igra dobro prvo poluvreme, a onda padne. Ako se pogleda trenutan nivo Liga Evrope bi bila idealno takmičenje, bar dok se ne uigraju.

- Tim je odličan, možda najbolji u istoriji crveno-belih, ali prosto nije još na očekivanom nivou. Nedostaje mu još dobrih utakmica, potrebno je vreme da bi pokazao vrhunac. Stranci su došli zbog Lige šampiona, a ne zbog ljubavi prema Zvezdi, tako da oni u domaćem prvenstvu daju 50 odsto svojih mogućnosti. Zbog toga posle ne mogu da pokažu svoj kapacitet u Evropi, jer ostanu bez snage - objašnjava Lalatović.

Za kraj je dodao da u Ligi šampiona nema čuvanja rezultata i da timovi moraju da imaju agresivan pristup.

- Ono što je sigurno u Ligi šampiona nema čuvanja rezultata, čim to počneš da radiš odmah gubiš. To smo videli na meču protiv Švajcaraca čak dva puta. Prvo je Zvezda čuvala rezultat, pa je primila gol. Onda je isto uradila ekipa Jang bojsa, pa su crveno-beli stigli do izjednačenja. To prosto tako ide, zaključio je Lalatović.

 

@alo_portal EKSKLUZIVNO ZA ALO! Nole: Volim košarku, ali bolje da se držim reketa! Šampion u društvu šampiona. Novak Đoković ekskluzivno za Alo! sa veličanstvenog dočeka u Beogradu, govori s puno strasti 🎥| D. J. Bužić #alo #alodnevnenovine #novakdjokovic ♬ original sound - Alo_portal

 

Za više sportskih informacija, zapratite našu Fejsbuk stranicu.

Komentari(0)

Loading