JUNAJTEDOV JUNAK SE ZOVE SKOT MEKTOMINEJ Mančester bio pred ponorom, a onda je ušao Škot i u 93. i 97. minutu doneo preokret i pobedu

19:10 | 07-10-2023

Fudbal 0

Fudbaleri Mančester Junajteda pobedili su kao domaćini Brentford rezultatom 2:1 u osmom kolu Premijer lige golovima Skota Mektominija u 90+3. i 90+7. minutu, dok je Čelsi vezao drugu uzastopnu pobedu pošto je kao gosti savladao Barnli rezultatom 4:1.

Skot Mektominej
Tanjug/Ap

 

Matijas Jensen je šokirao navijače na Old Trafordu kad je u 26. minutu doveo Brentford u vođstvo. Ređale su se šanse pred golom gostiju, izabranici Erika Ten Haga nisu uspevali da pošalju loptu u mrežu i delovalo je da će uslediti nova blamaža i treći uzastopni poraz na Old Traforduu Premijer ligi što se klubu ranije nikad nije desilo.

Da ne bude tako, pobrinuo se rezervista Skot Mektomini koji je ušao u igru u 87. minutu, a u 90. mu je poništen gol zbog ofsajda. To ga nije pokolebalo, postigao je golove u 90+3. i 90+7. minutu i tako doneo izuzetno važnu pobedu.

Skot Mektominej Tanjug/Ap
 

Početak meča u Barnliju nije nagoveštavao pobedu Čelsija, pošto je domaćin golom Odobera poveo u 15. minutu. Posao "plavcima" da dođu do preokreta olakšao je autogolom Al Dakil u 42. minutu. U drugom poluvremenu Čelsi je bio dominantan i lako stigao do ubedljive pobede. Palmer je bio siguran sa bele tačke u 50. minutu, Sterling je povećao na 3:1 15 minuta kasnije, a rezervista Džekson je stavio tačku na meč u 74. minutu. Srpski golman Đorđe Petrović meč je gledao sa klupe "plavaca".

Fulam je kao domaćin pobedio Šefild Junajted u meču koji su obeležila dva autogola, po jedan sa obe strane. Reprezentativac Srbije Saša Lukić odgledao je meč sa klupe Fulama.

Ranije danas Totenhem je kao gost pobedio Luton rezultatom 1:0 iako je celu drugo poluvreme igrao sa igračem manje posle isključenja Iva Bisume. Gol za pobedu prvo mesto na tabeli do sutrašnjem meča Arsenal - Mančester Siti postigao je Miki van de Ven u 52. minutu.

Za više sportskih informacija, zapratite našu Fejsbuk stranicu.

Komentari(0)

Loading