Svetsko prvenstvo u futsalu počinje u Begradu

13:21 | 08-10-2023

Fudbal 0

Beograd je ponovo domaćin velikog međunarodnog takmičenja

školski sport
BAŠS

Sve je spremno za početak Svetskog prvenstva u fudbalu u sali (futsal), za uzrast srednjoškolaca, koje će se održati u Beogradu od 08. do 17. oktobra. Ceremonija otvaranja zakazana je za ponedeljak 10. oktobra, od 19.30 u dvorani Ranko Žeravica na Novom Beogradu.

Povodom ovog velikog takmičenja u kabinetu ministra sporta priređen je prijem za predstavnike srpske i svetske federacije školskog sporta. Ministar Zoran Gajić sa svojim timom ugostio je Željka Tanaskovića (predsednik Saveza za školski sport Srbije) i Lorena Petrinku (predsednika ISF) sa saradnicima. Ministar Gajić je čelnim ljudima školskog sporta poželeo uspešno takmičenje, a predsednik Svetske federacije školskog sporta uručio mu je i majicu sa logom ISF i natpisom Zoran Gajić.

školski sport BAŠS
 

Takmičenja u futsalu održaće se u dvoranama Ranko Žeravica, Korn, Pinki, Banjica i Šumice. Srbija ima predstavnike u konkurencijama dečaka i devojčica. Kod srednjoškolki uz Srbiju za naslov najboljeg takmičiće se Turska, Francuska, Avganistan, Ukrajina i Brazil. U konkurenciji dečaka uz Srbiju za medalje će se nadmetati Francuska, Avganistan, Nepal, Bangladeš, Hrvatska, Kazahstan, Mađarska, Turska, Belgija, Ukrajina, Republika Srpska i Brazil. Reprezentacije Izraela, su zbog vandrednog stanja u njihovoj zemlji, morali odustati od dolaska u Beograd.

DEBAKL FUTSALERA Srbija ubedljivo poražena od Ukrajine

 

školski sport BAŠS
 

 

- Poslednjih nekoliko godina bili smo organizatori Svetskih prvenstava za srednjoškolce, u odbojci, fudbalu, rukometu i basketu tri na tri. Utisci svih su bili sjajni po završetku tih takmičenja. I zaista svi jedva čekaju da dođu u Srbiju. Hvala ministru Gajiću na odvojenom vremenu i podršci koju Ministarstvo sporta daje školskom sportu Srbije. Ujedno pozivam i građane da narednih dana dođu u dvorane ukojima se igraju utakmice, ulaz je besplatan – istakao je Željko Tanasković.

školski sport BAŠS
 

Inače, Beograd će narednih dana biti domaćin čelnim ljudima svetskog i evropskog školskog sporta. Održaće se dva odvojena Izvršna odbora, ISF i EESF, gde će biti donešeno puno odluka o narednim takmičenjima i seminarima tokom 2024. godine. Ispred grada Beograda, goste će pozdraviti Nikola Penić, gradski sekretar za sport i omladinu Beograda.

BONUS VIDEO: 

Za više sportskih informacija, zapratite našu Fejsbuk stranicu.

Tagovi:

Komentari(0)

Loading