SIGURNO ĆU JEDNOG DANA RADITI TAMO Žoze Murinjo kao nikada pre, otvorio dušu i progovorio o svemu

06:30 | 09-10-2023

Fudbal 0

I dok polemika traje, Murinjo je govorio za tamošnje medije. Najpre je za Korijere delo Sport prokomentarisao mogućnost da jednog dana radi u Saudijskoj Arabiji.

Žoze Murinjo
EPA-EFE/GIUSEPPE LAMI

 

Glavna tema u Rimu je Žoze Murinjo. Još uvek se spekuliše da li će utakmica sa Kaljarijem i eventualni neuspeh biti i poslednji duel Portugalca na klupi Vučice.

I dok polemika traje, Murinjo je govorio za tamošnje medije. Najpre je za Korijere delo Sport prokomentarisao mogućnost da jednog dana radi u Saudijskoj Arabiji.

- Trenutno sam u Romi. Potpuno sam fokusiran na klub i daću sve od sebe do poslednjeg dana ovde. Niko ne zna budućnost, ali verujem da ću jednog dana raditi u Saudijskoj Arabiji. Ne znam kada bi to moglo da se dogodi, međutim uveren sam da hoće.

Letos je Murinjo odbio ponudu iz Saudijske Arabije da postane najplaćeniji trener sveta. Navodno je suma u predloženom ugovoru bila 30.000.000 evra godišnje.

Žoze Murinjo EPA-EFE/GIUSEPPE LAMI
 

U razgovoru za Skaj Sport Italiju, prekaljeni trener se prisetio i perioda dok je vodio Inter. Priznao je i sam – mogao je znatno ranije da sedne na klupu Real Madrida.

- Uvek sam veoma iskren prema sebi i drugima. Mogao sam još posle prve sezone u Interu da odem u Real Madrid, ali sam potpisao ugovor i ostao još godinu dana. Imao sam neverovatan odnos sa predsednikom Moratijem, kao i njegovom ženom i decom.

I još malo se Murinjo osvrnuo na to otkud da je odlučio da ostane u Italiji umesto da se preseli u Madrid.

- Bio sam u Moratijevoj kući i tada smo se dogovorili da ostanem još jednu sezonu. Finale Lige šampiona, pobeda ili poraz nije određivalo sudbinu. Već sam tada znao da ću naredne sezone da postanem trener Real Madrida. Prilika mi se ukazala po drugi put i želeo sam da idem. Bio je to momenat u karijeri kada sam rekao sebi: “Moraš to da uradiš”. To je ipak najveći klub na svetu.

A u Madridu – rolerkoster. Od sjajnog početka do neslavnog kraja prožetog svađama sa Ikerom Kasiljasom i Serhiom Ramosom.

- Za mene bi biio komfornije da sam ostao u Interu nego što sam otišao da se nadmećem sa Barselonom. Lako bih osvojio još jednu titulu u Seriji A i postao bih šampion sveta. Međutim, meni to ništa nije značilo. Pametni igrači su već znali da idem i posle finala Lige šampiona se nisam vratio u Milano, plašio sam se da zbog emocija neću moći da odem u Madrid. Odbio sam da potpišem ugovor sa Realom pre meča za trofej sa Bajern Minhenom - otkrio je Murinjo u intervjuu u kojem je otvorio dušu.

Za više sportskih informacija, zapratite našu Fejsbuk stranicu.

Tagovi:

Komentari(0)

Loading