NADA SE DOBROM REZULTATU U BEOGRADU Selektor Crne Gore veruje u svoje momke, evo šta kaže o izostanku Vlahovića

17:45 | 09-10-2023

Fudbal 0

Selektor fudbalske reprezentacije Crne Gore Miodrag Radulović izjavio je danas u Podgorici da njegov tim očekuje zahtevan meč protiv Srbije, ali je dodao da se nada dobrom rezultatu u Beogradu.

Crna Gora
Alo/Marko Metlaš

 

Crna Gora će u četvrtak u Podgorici odigrati prijateljski meč sa Libanom, a pet dana kasnije gostovaće Srbiji u kvalifikacijama za EP 2024. godine.

Mađarska i Srbija imaju po 10 bodova na tabeli grupe G kvalifikacija za EP 2024, dok je Crna Gora na trećem mestu sa osam.

- Meč u Beogradu je još jedna prilika da se predstavimo na pravi način. Čeka nas zahtevan meč, oba tima su u igri za plasman na EP, a siguran sam da možemo da ponovimo onih 80 minuta iz duela u Podgorici kada smo u finišu kažnjeni za promašaje. Ovog puta igra mora da bude prava 100 minuta. Ako to uspemo onda možemo da se nadamo dobrom rezultatu - rekao je Radulović.

Crna Gora Alo/Marko Metlaš
 

On je istakao da će na meču sa Libanom igrati oni fudbaleri koji su imali manju minutažu u kvalifikacijama za EP 2024.

- Imamo ideju kako da igramo odbranu protiv Srbije. Slična je onoj iz duela sa Srbijom u Podgorici gde smo 80 minuta kontrolisali situaciju. Posle dugo vremena imamo devet dana da se pripremimo, da budemo zajedno i da neke igrače odmorimo jer igraju naporno u svojim klubovima. Sačuvaćemo Stefana Savića nekoliko dana, a onda ćemo kako se meč sa Srbijom bude približavao i njega pripremati - istakao je Radulović.

Selektor Crne Gore je podsetio da će Srbija igrati bez Dušana Vlahovića.

- Prevashodno je cilj da se pripremimo, nikada nismo gradili sreću na tuđoj nesreći. Žao mi je što Vlahović ne igra, ali kada znamo da je on u Podgorici postigao dva gola, onda i njegov izostanak može da utiče da naš optimizam bude još veći. Zaista verujemo da možemo, to smo do sada i pokazali u izjednačenoj grupi. Na tri meča do kraja smo uspeli u nameri da ostanemo u igri do samog kraja - izjavio je Radulović.

Srbija će pre meča sa Crnom Gorom u subotu igrati sa Mađarskom.

- Gledaćemo meč Mađarske i Srbije i onda ćemo se možda i baviti nekim kalkulacijama, mada njih ne treba da bude. Idemo u Beograd da odigramo sa stavom kojim nas je krasio tokom kvalifikacijama i u kojima imamo samo jedan poraz - zaključio je Radulović.

Za više sportskih informacija, zapratite našu Fejsbuk stranicu.

Komentari(0)

Loading