SELEKTOR FRANCUSKE ISKRENO Žao mi je Pogbe

10:46 | 10-10-2023

Fudbal 0

Selektor fudbalske reprezentacije Francuske Didije Dešan izjavio je danas da se Pol Pogba nalazi u komplikovanoj situaciji, ali je dodao da neće da zauzima kategoričan stav prema napadaču Juventusa, prenose francuski mediji.

Pogbu čeka duga pauza
EPA-EFE/ALESSANDRO DI MARCO

Pogba se suočava sa četvorogodišnjom suspenzijom, pošto je i analiza B uzorka pokazala da je bio pozitivan na testosteron. Francuski fudbaler nasumično je testiran posle utakmice Juventusa i Udinezea u Seriji A, 20. avgusta, koju je odgledao sa klupe. On je bio pozitivan na testosteron, hormon koji povećava izdržljivost.

"Žao mi je Pogbe, dogodilo mu se dosta toga. Nalazi se u komplikovanoj situaciji. Moraće da se brani, to je deo duge procedure. Sve je počelo doping testom. Ne znam šta će da bude sa njim, ali je tužno ovo što se dešava", rekao je Dešan.

Pogba je za reprezentaciju Francuske odigrao 91 meč i postigao je 11 golova. On je sa "trikolorima" osvojio Svetsko prvenstvo 2018. i Ligu nacija 2021.

"Neću da zauzimam kategoričan ili radikalan stav. Ne znam kako će da izgleda njegova budućnost, ali je očigledno da je potrebno vreme. Prošlo je dosta vremena od kada je Pogba sa nama. Ne znam šta će da se dogodi, ali se nadam da ću da pronađem njegov osmeh, njegovu smirenost i njegovu igru", istakao je Dešan.

Italijansko anti-doping telo je prošlog meseca potvrdilo suspenziju, dok je Juventus saopštio da će da razmotri naredne proceduralne korake.

Za više sportskih informacija, zapratite našu Fejsbuk stranicu.

Tagovi:

Komentari(0)

Loading