ZVEZDA JE MOJA KUĆA, IDEMO PO DUPLU KRUNU Aleksandar Dragović govorio za Alo! o novoj životnoj ulozi zbog koje manje spava, najavio nove trofeje, a ima i poruku za "orlove"

07:00 | 16-10-2023

Fudbal 0

Dragović je o raznim temama govorio za Alo! i tom prilikom otkrio kako se snalazi u novoj ulozi, kakav je pritisak nositi traku oko ruke, najavio neke nove trofeje u crveno-beloj opremi, ali i poželeo sreću reprezentaciji Srbije u ključnim bitkama za plasman na Evropsko prvenstvo.

Aleksandar Dragović
Marko Metlaš

 

Fudbalere Crvene zvezde do kraja jeseni očekuju veliki izazovi, kako na domaćoj, tako i na evropskoj sceni. Čovek koji će povesti ekipu ka novim pobedama je kapiten tima Aleksandar Dragović (32), defanzivac crveno-belih koji će sigurno do kraja života pamtiti 2023. godinu.

Miljenik "zvezdaša" osvojio je drugu vezanu titulu sa voljenim klubom, odlučio da ostane i pored interesovanja velikog broja inostranih klubova, onda dobio kapitensku traku i po prvi put zaigrao Ligu šampiona na "Marakani". Na sve to postao je i otac. Može se reći - godina iz snova.

Pročitajte još:

Pročitajte još:

Pročitajte još:

Pročitajte još:

Pročitajte još:

Pročitajte još:

Dragović je o tim, ali i drugim temama govorio za Alo! i tom prilikom otkrio kako se snalazi u novoj ulozi, kakav je pritisak nositi traku oko ruke, najavio neke nove trofeje u crveno-beloj opremi, ali i poželeo sreću reprezentaciji Srbije u ključnim bitkama za plasman na Evropsko prvenstvo.

Aleksandar Dragović Tanjug/Ap
 

Tokom karije igrao si Ligu šampiona i prošao grupu sa tri različita kluba (Bazel, Dinamo Kijev, Bajer Leverkuzen, prim.aut.), mogu li navijači Zvezde da očekuju takvo čudo ove jeseni?

- U fudbalu nikad ne možete biti maksimalno sigurni da li ćete uspeti u ostvarenju cilja. Želimo da obezbedimo evropsko proleće, jednostavno ka tome težimo, a daćemo i više nego što možemo da napravimo uspeh. U ovom trenutku su odigrane tek dve utakmice u Ligi šampiona. Imam iskustvo igranja u najprestižnijem takmičenju kroz prethodne klubove i trudim se da ga prenesem na saigrače kao kapiten. Mogu da obećam da ćemo se boriti da donesemo radost navijačima.

Imaš četiri šampionske titule u nizu sa Bazelom, sa Zvezdom dve, da li bi voleo da isti ili duži niz ponoviš na "Marakani"?

- Naravno. Zvezda je moja kuća i dobro znate da svi u mojoj porodici nose crveno-bele boje u srcu. Ne samo da sam osvojio titule, već duple krune. Želeo bih da ponovimo uspeh iz prethodne dve sezone. Imamo snažan tim i verujemo da zajedno možemo do dva trofeja.

Aleksandar Dragović Tanjug/Ap
 

Bliži se rasplet u kvalifikacijama za Evropsko prvenstvo, Austrija je maltene prošla, Srbija je blizu, za koga ćeš navijati u Nemačkoj?

- Odlični rezultati me raduju i što je Austrija blizu plasmana na Evropsko prvenstvo, ponosan sam na momke koji igraju veoma dobro. Takođe, želim nacionalnom timu Srbije da izbori takmičenje u Nemačkoj. 

Sezona je sada u jeku, kakav je osećaj nositi kapitensku traku Zvezde na Etihadu, u Ligi šampiona? Da li je pritisak veći nego što si očekivao pred start sezone?

- Imam iskustvo u Ligi šampiona i već sam igrao protiv Mančester sitija, pa mi to ne predstavlja nešto novo. Međutim, sa druge strane biti kapiten tima, konkretno Crvene zvezde je meni lično vrlo značajno i čini me ponosnim. Pritisak uvek postoji, na to smo navikli kao profesionalni igrači. Bez obzira koji je deo sezone opterećenje je uvek na nama, a kroz naporan rad se borimo sa istim.

"Spavam manje nego pre, ali se osećam predivno u ulozi oca"

 

Nedavno si postao roditelj, koliko ti je to promenilo život. Dolazš li naspavan na treninge i kako si se navikao na novu ulogu? 

- Istina je da manje spavam nego ranije, ali se osećam predivno. Redovno provodim vreme sa porodicom i srećan sam što su uvek uz mene. Na treninge nikad nisam kasnio tokom karijere, a kada sam na terenu fokus je apsolutno na fudbalu.

 

 

Za više sportskih informacija, zapratite našu Fejsbuk stranicu.

Komentari(0)

Loading