BERMUDSKI TROUGAO Arapi spremaju pakleni plan: Mesi ponovo protiv Ronalda, pomažu mu dvojica Srba

06:00 | 13-10-2023

Fudbal 0

Prvi kandidat za angažovanje „gaučosa“ klub u kojem glavnu reč vode reprezentativci „orlova“

Lionel Mesi
EPA/Juan Ignacio Roncoroni

 

U Saudijsku Arabiju slilo se na desetine velikih fudbalskih imena sa svih kontinenata, a počelo je dovođenjem Kristijana Ronalda početkom godine.

Kristijano Ronaldo EPA/Alnassr Club Handout
 

Kasnije su mnogi sledili primer Portugalca i popunili redove najvećih timova. Većina nije krila da im je novac bio jedina zvezda vodilja, ali nema jednog od najboljih fudbalera svih vremena. Tokom leta su Arapi želeli i Lionela Mesija. Stizale su mu neverovatne ponude kako bi zaigrao za Al Hilal, ali je Argentinac sve odbio i kao slobodan igrač na kraju potpisao za Inter Majami.

Lionel Mesi s vlasnicima Inter Majamija AP/Rebecca Blackwell
 

Bekam nije mogao da podnese

Legendarni engleski fudbaler Dejvid Bekam ispričao je anegdotu i događaj zbog kojeg je razmišljao o okončanju bogate karijere. Jedan od vlasnika MLS franšize Inter Majami, u kome igra Lionel Mesi, imao je priliku da igra protiv Argentinca i ima loše uspomene.

- Bio sam spreman istog dana da napustim fudbal kada sam igrao za PSŽ protiv Mesija. Pokušao sam da ga sustignem, a on me doslovno ostavio daleko iza. Ušao je u igru i posle samo nekoliko minuta postigao je gol. Bilo ga je nemoguće zaustaviti, hteo sam da okončam karijeru zbog frustracije koju sam imao tada - otkrio je Bekam.

Mesiju je sjajno išlo na početku američke avanture u klubu čiji je suvlasnik Dejvid Bekam. Postigao je 11 golova na 11 mečeva i pomogao ekipi da osvoji prvi trofej u istoriji, KONKAKAF Liga kup, pobedom nad Nešvilom na penale, ali već na zimu bi mogao da napusti SAD i preseli se u Saudijsku Arabiju! Možda baš u Al Hilal u kome vedre i oblače Aleksandar Mitrović i Sergej Milinković Savić, a tu je i Brazilac Nejmar.

Aleksandar Mitrović EPA
 

Stvari su krenule ubrzanim tokom iz samo jednog razloga. Mesi se povredio u meču Argentina - Ekvador u kvalifikacijama za Mundijal, a situacija je postala još gora posle utakmice Inter - Toronto. Morao je da izađe u 37. minutu i zbog toga poslednjih nedelja nije igrao. U startu vesti o povredi Argentinca nisu bile ohrabrujuće, pošto se, navodno, radi o kidanju tetiva. S obzirom na to da je bez njega Inter propustio priliku da se plasira u plej-of MLS-a, to znači da će Leo, praktično, biti slobodan sve do februara.

Lionel Mesi EPA/Mark Humphrey
 

Zbog trenutne situacije bogataši sa Bliskog Istoka odlučili su da naprave novi pokušaj angažovanja osvajača poslednjeg Svetskog prvenstva, iako on uporno odbija tu varijantu.

- FS Saudijske Arabije i Javni investicioni fond istražuju mogućnost potpisivanja ugovora s Mesijem, a reč je o pozajmici između kraja MLS-a 2023. i početka sledeće sezone - navodi reporter Skaj sportsa Rudi Galeti.

Odložen povratak korenima

Nedavno se pojavila informacija da Inter Majami svakako neće biti Mesijev poslednji klub i da želi da karijeru završi u dresu Njuels old bojsa u kome je i počeo karijeru u rodnom Rosariju.

Ipak, povratak u Argentinu nije realan, posebno zbog bezbednosnih razloga jer bi se trebalo pobrinuti za mir najveće zvezde argentinskog fudbala i njegove porodice.

Ako Leo ode u saudijsku ligu, moći će ponovno da igra protiv Kristijana Ronalda, koji trenutno brani boje Al Nasra. Oni su godinama vodili bitke na terenima u Španiji dok su igrali za Barselonu, odnosno Real.

Lionel Mesi i Kristijano Ronaldo AP/Manu Fernandez
 

U teoriji, pozajmica ima smisla s obzirom na to da Mesija čeka gotovo pet meseci odmora. Ali kako je izvestio Fernando Polo, Inter ne razmišlja o tome, jer klub pregovara o organizaciji prijateljskih utakmica.

Vila Lionela Mesija u Majamiju Profimedia
 

Vila od 10 miliona dolara

Zapanjujući snimci iz vazduha otkrivaju svu čar nove vile na Floridi, blizu stadiona Inter Majamija, vredne 10,7 miliona dolara u kojoj živi Mesijeva porodica u SAD.
Lionel, deca i supruga Antonela uživaju u raskoši vile koja ima 10 spavaćih soba, dva pristaništa za čamce, velelepan spa-centar i bazen. Argentinac (36) potpisao je ugovor od 50-60 miliona dolara, a bogati par je povećao broj nekretnina tako što je kupio ovu rezidenciju od 10.500 kvadratnih metara koja se nalazi unutar ultraekskluzivne zajednice Bej kolonije koja je zaštićena stražom, u Fort Loderdejlu, na 15 minuta vožnje od čuvenih netaknutih peščanih plaža Južne Floride.
Prostrana vila mogla bi da bude stalno prebivalište za skladan par koji ima tri sina.

No, u savremenom fudbalu sve je moguće i više ništa ne može da iznenadi. Zbog toga nije isključeno da Mesija već na zimu gledamo u dresu nekog od timova iz Saudijske Arabije i da ponovo bude oči u oči s najvećim rivalom, ali i saigrač srpskog tandema.

Tagovi:

Komentari(0)

Loading