NE PLAŠIMO SE SRBIJE, IMAMO VELIKU ŽELJU Trener Mađarske "bocnuo" orlove

19:05 | 13-10-2023

Fudbal 0

Komšije imaju veliku priliku da se kvalifikuju na Evropsko prvenstvo

Marko Rosi
EPA

Selekcija Mađarske, dočekuje Srbiju u utakmici kvalifikacija za Evropsko prvenstvo. Meč je na programu u subotu od 20:45.

JOŠ JEDAN "ORAO" VAN STROJA PRED MAĐARSKU? Pored Vlahovića i Ristića, selektor Stojković neće moći da računa na još jednog igrača

Mađarska je dobrim partijama u grupi G stekla najveće šanse da se kvalifikuje na Evropsko prvenstvo.

Selektor komšija, Marko Rosi uverava da se u njegovom taboru ništa nije promenilo od pobede u Beogradu i da će u Budimpešti uraditi sve kako bi obradovali navijače.

Sve ulaznice za ovu utakmicu koja se igra na "Puškaš Areni" su rasprodate i očekuje se 65.000 domaćih navijača.

- Tokom pripreme za utakmicu ništa se nije promenilo u odnosu na ono što smo radili pred prethodne mečeve. Pred nama je važna utakmica, ali imamo još tri u kojima treba da osvojimo najmanje šest bodova. Trudićemo se da ih sakupimo što pre, cilj su i tri boda protiv Srbije. Ali, ne želim da šaljem poruku da smo postali nekav fenomen od tima, da smo se promenili. Mi smo dobro uigran tim, dobrih fudbalera, naporno radimo da bi naš učinak bio bolji - rekao je Marko Rosi.

Italijan je dodao da će sutrašnja utakmica dokazati da li su prethodne odluke bile dobre.

- Ne plašimo se zbog toga što je srpski tim vredniji, ima više igrača iz top liga. Najvažnija karakteristika mađarske reprezentacije, zbog koje nas poštuju i naši navijači, jeste to što momci imaju veliku želju da se nadigravaju, imaju veliku želju za borbom, a već su nekoliko puta dokazali da se ne plaše nikoga. Nema rizika da ćemo biti arogantni.

Deneš Dibuš je prvo govorio o odsustvu Vilija Orbana, koji je stub odbrane tima.

- Dugo je odbrana igrala u stabilnoj formaciji, sada će se to promeniti zbog povrede Vilija Orbana. Njegov izostanak je ogroman gubitak, ali siguran sam da u timu ima igrača koji mogu da ga zamene. I to ne samo neko pojedinačno, već desetorica ostalih igrača moraju da igraju tako da ne osećamo njegovo odsustvo.

Deluje da su Mađari zadovoljni što u gostujućem timu neće biti Dušana Vlahovića.

- Umeo je nekoliko puta da uđe u dobre situacije u prvom meču, bio je konstantna pretnja golu, čak i ako nije odigrao savršen meč. Sastav srpske ofanzivne linije će se malo promeniti, ali imamo ideju kako će oni rešiti tu situaciju i spremili smo smo svoj plan. Spremni smo za ono što nas sutra očekuje na stazi – nadamo se da će se to pokazati i u rezultatu, dodao je Dibuš.

Za sve sportske informacije, zapratite našu Fejsbuk stranicu.

 

 

 

Komentari(0)

Loading