"HRABRI SOKOLI IDU U BEOGRAD DA..." Euforija u Crnoj Gori zbog poraza Srbije

08:30 | 15-10-2023

Fudbal 0

Utakmica odluke igra se u utorak

Srbija
EPA-EFE/Tamas Kovacs HUNGARY OUT

Kad je fudbalska reprezentacija Srbije u pitanju ništa ne može da ide glatko, čak ni kada ima laku grupu u kvalifikacijama za Evropsko prvenstvo. Novi poraz "orlova" od Mađarske zakomplikovao je situaciju, pa će izabranici Dragana Stojkovića Piksija morati da pobede Crnu Goru u utorak kako ne bi doživeli novu katastrofu i ostali bez plasmana na Euro.

Neuspeh Srbije u Budimpešti obradovao je Crnogorce koje je zahvatila euforija.

„Rezultat koji su „hrabri sokoli” želeli: Mađarska savladala Srbiju, Crnu Goru i bod u Beogradu ostavlja u igri“, pišu „Vijesti“.

Pročitajte još:

Pročitajte još:

Pročitajte još:

Pročitajte još:

Pročitajte još:

Pročitajte još:

- Ukoliko bi tim Miodraga Radulovića u utorak priredio senzaciju i na stadionu „Rajko Mitić” porazio „orlove”, koji su večeras izgubili u Budimpešti 2:1, držao bi sve u svojim rukama – bilo bi mu dovoljno da pod Goricom savlada Litvaniju i obezbedi mesto među 24 najbolje selekcije na Starom kontinentu. I u slučaju remija u Beogradu, Stevan Jovetić i drugovi bi bili gospodari svoje sudbine, ali bi morali da poraze Litvance i slave u Mađarsko - navodi se  u tekstu.

„Srbija izgubila, “sokoli” idu u Beograd da preuzmu drugo mesto“, piše CDM.

- Crnogorski fudbaleri su dočekali rezultat koji su priželjkivali u duelu Mađarske i Srbije u kvalifikacijama za Evro. Mađari su u Budimpešti slavili 2:1, pa sada imaju 13 bodova na prvom mjestu… Srbija je ostala na 10, “hrabri sokoli” su sakupili osam, pa u utorak u Beogradu protiv izabranika Dragana Stojkovića imaju šansu da trijumfom preuzmu prvo mesto - piše pomenuti portal.

Srbija EPA-EFE/Tamas Kovacs HUNGARY OUT
 

 

„Mađarska pobedila Srbiju, rezultat po meri Crne Gore“, naslov je na sajtu RTCG.

- Rezultat iz Budimpešte odogovara i našoj reprezentaciji koja bi ako u utorak na stadionu „Rajko Mitić” savladala Srbiju imala sve u svojim rukama jer bi imala meč sa Litvanijom u Podgorici za plasman na Evropsko prvenstvo.

I u slučaju remija u Beogradu, izabranici Selektora Radulovića imali bi dosta toga u svojim rukama, jer bi pobedama nad Litvanijom i ako je realno, Mađarskom u gostima na zatvaranju kvalifikacija osigurali drugo mesto u grupi.

Sajt Pobjeda donosi naslov „To nam je trebalo: Mađarska savladala Srbiju, Crna Gora u Beogradu može da dođe na prag EP“.

- Sokoli“ u utorak gostuju u Beogradu i ukoliko pobede doći će na korak od Evra – za to bi im bio dovoljan trijumf nad Litvanijom kod kuće ili (rasterećenom) Mađarskom u gostima. Bilo bi dobro i da Mađari u utorak savladaju Litvaniju. Ukoliko Crna Gora remizira sa Srbijom, za prolaz bi joj bile potrebne obe pobede u novembru“.

Za više sportskih informacija, zapratite našu Fejsbuk stranicu.

Komentari(0)

Loading