HRVATI U VELIKOM PROBLEMU Pred ispadanjem u kvalifikacijama, a u baražu ih čeka pakao

08:48 | 16-10-2023

Fudbal 0

Hrvatska je juče izgubila od Velsa rezultatom 2:1

Fudbal
Tanjug/Ap

Nakon dva uzastopna poraza, prvo od Turske pa od Velsa, Hrvatima je opala šansa da se plasiraju na Evropsko prvenstvo.

NOVI SKANDAL U OSIJEKU Hrvati pevali ustaške pesme, a već imaju uslovnu kaznu - da li će UEFA reagovati?

- Razočaravajuće. Sve što smo mogli da uradimo loše i jesmo. Moramo da se pogledamo u ogledalo i razmislimo. Posle velikih rezultata zaboravili smo taj osećaj kako je kvalifikovati na veliko takmičenje - iskren je bio bek "vatrenih" Josip Juranović posle novog kiksa.

Hrvati i dalje imaju dva puta da se plasiraju na Euro. Jedan je da u naredna dva kola sakupe više bodova od Velsa i tako završi kao druga u grupi iza Turske.

"Kockastima" ostaju utakmice protiv Letonije i Jermenije, a Velšani sa Jermenima i Turcima.

Plan B je Liga nacija. Baraž u Ligi nacija funkcioniše tako što četiri tima iz lige A  koji nisu obezbedili direktan plasman dobiti šansu da idu u baraž, najboljih iz svake od četiri grupe koji se nije kvalifikovao na Evropsko prvenstvo. 

Hrvatska je u svojoj grupi bila prva i mogla bi da bude nosilac.

U drugoj grupi prva je bila Španija, drugi Portugal i oni su među pet timova koji su već obezbedili plasman dalje, ali druga dva tima iz te grupe su Švajcarska i Češka. Švajcarci su napravili sebi problem remijem sa Belorusijom, a Česi za sada nisu u poziciji da prolaze dalje. Videćemo ko će odatle u baraž, ali oba rivala su nezgodna. Iz treće grupe potencijalni rivali su Italija ili Engleska koji su u grupi C kvalifikacija. Englezi su prvi, Italijani drugi, ali im Ukrajina diše za vratom.

Iz poslednje grupe rival bi bio Holandija ili Poljska. Holanđani su treći u grupi, a Grčka im beži tri boda, dok su Poljaci lošim igrama zakomplikovali sebi put.

Tako bi moglo da se desi da, ukoliko bi Hrvatska ode u baraž, rival bude Švajcarska, a da u finalu igraju protiv boljeg iz susreta Holandije i Italije.

 

 

Za više sportskih informacija, zapratite našu Fejsbuk stranicu.

 

Komentari(0)

Loading