ZLATAN OTVORIO DUŠU Od mene su očekivali da budem kao Van Basten, Galijani je hteo da plati večeru, ali,...

13:24 | 16-10-2023

Fudbal 0

Velika ispovest švedskog fudbalera

Zlatan Ibrahimović
EPA/MATTEO BAZZI

Zlatan je završio karijeru prošle sezone, a sada je pričao o detinjstvu, agentu Minu Rajoli, 

VOLIM SVOJU DECU KAO BOGOVE, ALI... U kući Zlatana Ibrahimovića je jedna stvar zabranjena

ZLATAN U SVOM STILU Ibrahimović otkrio da li više voli golove, ili akciju u krevetu - ovakav odgovor niko nije očekivao

- Zlatan je kao dečak imao mnogo problema, ali je fudbal uvek bio deo mene, čak i kada su mi govorili da nisam talentovan. Radio sam stvari koje ne smem, ali rasteš i učiš  - rekao je Zlatan, prenosi italijanska Gazeta. 

Istakao je da je njegova karijera počela kada je upoznao Minu Rajolu, njegovog agenta koji je preminuo prošle godine.

- Kad sam ga upoznao bio sam sam bahat, a i on. Na prvom susretu, u restoranu, naruči je suši za osam ljudi i pokazao statistiku velikih šampiona, drugačijih od Ibrakadabre. Moji su bili inferiorni, rekao sam mu da mi je potrebno čudo. Za mene je on bio otac, prijatelj, sve. Odrastali smo zajedno, ja sa svojom karijerom, a on sa svojom. Zajedno smo postali jaki, na kraju jači nego svi. I ja i on... Pokušao sam da mu pomognem dok je bio bolestan, da budem pozitivan. Rekao mi je "Radi ono što te čini srećnim".

Ibrahimović je rekao da uživa u zasluženoj penziji.

- Prošlo je nekoliko meseci. Imam potpunu slobodu, nemam nikoga ko mi govorio što da radim. Treba mi vremena da shvatim što da radim. Sada imam više ponuda nego pre. Ako uđem u nešto, želim da napravim razliku, ali da budem svoj.  Razgovaram s Milanom, videćemo da li će se nešto desiti. 

Zlatan Ibrahimović EPA/MATTEO BAZZI
 

Sve je počelo od Ajaksa.

- Nije bilo lako poređenje sa Van Bastenom u Ajaksu.  Svi su očekivali da ću biti kao on, ali to nije bio slučaj. Za mene je to bio put daleko od kuće, nisam bio spreman za takvo poređenje. Ali nisam odustajao i polako sam, psihički, postajao sve jači i jači. 

Ibrahimović je potkačio Balotelija u svom stilu, istakavši da je Italijan prokockao svoj talenat.

- Kada dete dobije šansu, šteta je da ne iskoristi toliki talenat. Baloteli je imao toliko šansi i sve ih je propustio. Jednostavno je bacio svoj talenat. To je istina.

Po dolasku u Juventus, Kapelo mu je rekao da će od njega da napravi boljeg igrača.

- Kapelo mi je rekao da proučim Van Bastenovo kretanje, a Trezege da uzmem loptu i krenem napred, a da će me on čekati. Shvatio sam da je u Italiji važno postizati mnogo golova, ne samo da dobro igrate. Pa sam rekao Trezegeu, da će ja njega da čekam napred. On je genije.  Borili smo se svaki dna, oni koji su bili tamo znaju kakav posao smo napravili. 

Birao je izmađu Milana i Intera.

- Milan ili Inter? Mino je razgovarao s jednim i drugim klubom. Ja sam bio bliži Milanu, ali su s druge strane napravili pravi korak pa sam potpisao za Inter. U Interu sam bio bolji nego u Ajaksu i  Juventusu, kompletniji. S Interom smo osvojili tri prvenstva zaredom nakon 17 godina. Rekao sam sebi "ako odem tamo i osvojim trofej, biću u istoriji kluba".

Nije bilo lako kada je stigao u Milan.

- Barselona je htela da me proda po svaku cenu. Znao sam da Milan razgovara s Rajolom. U tunelu "Nou Kampa" igračli Milana su me zvali da dođem kod njih. Galijani je došao kod mene i Helene, stavio je jaknu na sofu, a ona me pitala ko je taj gospodin... Galijani je tada hteo da plati večeru, ali Milanova kreditna kartica nije radila. Rekao sam mu da je to jer mene kupuju - našalio se Ibra u svom stilu. 

Posle Milana, Zlatan je otišao u Pari Sen Žermen.

- Dolazak u Pariz je bio težak, nisam želeo da odem iz Milana, bio sam srećan. Rekao sam početkom leta Galijaniju da obeća da me neće prodati , rekao je "u redu". Jednog dana sam primio nekoliko poziva, shvatio sam o čemu se radi, a kada sam razgovarao s Minom rekao mi je "Sve je gotovo", iako sam mu rekao da ne želim da idem. Tijago Silva i ja smo bili u paketu, video sam planove i na kraju rekao da! 

Polse četiri godine koje je proveo u Parizu, Zlatan je 2016. otišao u Mančester junajted.

- Junajted je bio vrhunski klub, ali svi koje sam pitao za savet rekli su mi da ne idem tamo. Ne s 35 godina, što bi bio rizik za moju karijeru. To je bio moj izazov. Radije hodam kroz vatru, što samo ja mogu. Tamo su me mrzeli, govorili su da sam bahat, ali nakon tri meseca svi su me obožavali.

Ističe da mu je najdraži trofej osvajanje Skudeta sa Milanom.

- Ekipa nije bila favorit, igrači nisu bili superzvezde. Nisam navikao na takvu situaciju. Taj Milan je bio potpuna suprotnost mojoj prošlosti. Bila je nova uprava, kovid, novi trener, ali bili smo složni, ekipa. Ostali su samo oni koji su bili spremni na žrtvu. Oni koji nisu otišli su. Nikad nisam imao tako jaku ekipu u karijeri. Navijači su se vratili, svaki dan smo bili sve jači i jači. Bilo je onih koji su govorili da je to bila sreća, ali uspeli smo. Nešto što će ostati u istoriji. Nakon utakmice protiv Sasuola video sam saaigrače kako plaču, ljude iz uprave kako plaču, a onda shvatite što ste uradili. Rekao sam da ću vratiti Milan u vrh uspeo sam.

 

 

Za više sportskih informacija, zapratite našu Fejsbuk stranicu.

Komentari(0)

Loading