BIZARNO Da bi prošli na Evropsko prvenstvo, treba im da izgube?

15:23 | 16-10-2023

Fudbal 0

Ovako stoje stvari, pomalo čudno i teško za poverovati...

Irska
EPA-EFE/Lorraine O'Sullivan / POOL

Irska se trenutno nalazi na pretposlednjem mestu grupe B, sa samo tri osvojena boda iz šest mečeva. Plasman na turnir nije ni blizu, a da bi sebi povećali šanse moraju da izgube od Holandije.

Grupa iz koje je Francuska već obezbedila plasman na Evropsko prvenstvo mogla bi da donese spektakularan rasplet jer Grčka i Holandija u međusobnom duelu odlučuju ko ima veće šanse da se domogne takmičenja, a Irci će na tom meču navijati za Holanđane. Oni će za Holandiju navijati i 18. novembra u Amsterdamu, kada bude igrala protiv njigove reprezentacije.

Pošto Irska nema šanse da se domogne Evropskog prvenstva u Nemačkoj  kroz kvalifikacije kao jedina opcija ostaje plej-of. Ukoliko bi Holandija obezbedila direktan plasman na Evropsko prvenstvo kroz kvalifikacije, osvajanjem drugog mesta u grupi ispred Grčke, Irska bi imala šanse da postane jedan od timova koji igra doigravanje i tako dobija dodatnu šansu za odlazak na veliko takmičenje. Sa druge strane, ukoliko Grci budu drugi, a Holanđani treći, Irska će biti pogurana za jedno mesto naniže i neće moći da se nada mestu u plej-ofu.

Za više sportskih informacija, zapratite našu Fejsbuk stranicu.

Tagovi:

Komentari(0)

Loading