DOSTA JE BILO IZGOVORA "Orlovi" ne pogađajte stative, već dajte golove, Srbija predugo čeka ovaj trenutak

07:00 | 17-10-2023

Fudbal 0

Sve osim pobede bila bi katastrofa

Fudbalska reprezentacija Srbije
EPA-EFE/Tamas Kovacs

Sa fudbalskom reprezentacijom Srbije nikad ništa ne može da ide glatko, pa čak ni kada ima auto-put do plasmana na Evropsko prvenstvo. Da su igrači sastavljali grupu, teško da bi bila lakša. 

Očekivalo se da ovo bude lagana šetnja do Nemačke, ali se situacija zakomplikovala. Porazi od Mađarske i remi sa Bugarskom, doveli su "orlove" pred svršen čin. Ipak, ono što je najvažnije, sami odlučuju o svojoj sudbini i pobedom nad Crnom Gorom gotovo sigurno bi se izvadila viza za EURO 2024.

Srbija jeste ogroman favorit, kvalitetnija je od Crne Gore, ali treba to pokazati na terenu, naročito kada je pritisak veliki. 

Izabranici Dragana Stojkovića Piksija bili su u najmanju ruku ravnopravan rival u Budimpešti, zaslužili su makar bod po prikazanoj igri, ali su se u Beograd vratili pognute glave. Vreme je da zbiju redove i pokažu karakter. 

"Nismo imali sreće, falio nam je gol, pa znate, pogodili smo stativu, oni su iz jednog šuta postigli pogodak, igrali smo lepo i atraktivno, borili smo se, ostavili srce na terenu, biće bolje drugi put", predugačak je spisak izgovora koji već godinama slušamo od naših fudbalera. Sad je stvarno dosta! Srbija 24 godine sluša ovakve priče i čeka odlazak na Evropsko prvenstvo.

Naciju zanima samo pobeda, makar ona bila 1:0 golom u poslednjem minutu. Neka Crna Gora bude bolja, neka nas nadigra, najvažnije je upisati tri boda. Na kraju, samo to se gleda. Na Evropsko prvenstvo otići će oni koji budu imali najviše bodova u grupi, lepršave igre i pogođenih stativa niko se neće sećati. Remi nije i ne sme da bude opcija!

Čak i u slučaju nove katastrofe, ne bi bilo sve izgubljeno. Srbija bi mogla do plasmana na EURO i kroz Ligu nacija, odakle će se plasirati tri reprezentacije. Ko god da završi u tom plej-ofu, teško da će biti slabiji od Crne Gore, Bugarske i Litvanije...

A, i ako nismo u stanju da pobedimo Crnu Goru, zar zaslužujemo da idemo na Evropsko prvenstvo?

Za više sportskih informacija, zapratite našu Fejsbuk stranicu.

 

Komentari(0)

Loading